Χιλιάδες επισκέπτες στην Ξάνθη για το καρναβάλι της. Όλη η αστυνομική δύναμη εξυπηρετεί τους πολίτες.

Χιλιάδες επισκεπτών αυτές τις ημέρες στην Ξάνθη και από το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2019 με αυξανόμενους ρυθμούς οι επισκέπτες πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Η περιοχή έχει κατακλυστεί από επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία, τη γειτονική Βουλγαρία, τη Ρουμανία, που είτε μεμονωμένα με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, είτε οργανωμένα με τουριστικά λεωφορεία έχουν μετακινηθεί στην περιοχή μας.

Εκατοντάδες και τα λεωφορεία από πολλές πόλεις της Ελλάδας που φτάνουν στην Ξάνθη, ενώ το ΚΤΕΛ Ξάνθης για να αντιμετωπίσει την αυξημένη προτίμηση της Ξάνθης με έκτακτα δρομολόγια εξυπηρετεί τους πολίτες.

Από το μεσημέρι σήμερα το ιστορικό κέντρο της αγοράς στην Ξάνθη ήταν ασφυκτικά γεμάτο με αρκετούς από τους επισκέπτες να προμηθεύονται παραδοσιακά γλυκά και κρασί της περιοχής μας, ξυρούς καρπούς και σιροπιαστά, όπως μας δήλωσαν επαγγελματίες της Ξάνθης.

Η Αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης επί ποδός εξυπηρετεί τους επισκέπτες, ενημερώνοντας τους για σημεία πάρκινγκ στην Ξάνθη, προσανατολίζοντας τους στους προορισμούς τους, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και λαμβάνοντας και αυτή την ώρα όλα τα μέτρα ασφάλειας των πολιτών, τόσο κατά τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της Ξάνθης, όσο και για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τις βραδινής παρέλασης που θα ξεκινήσει στις 19:30

Η "Όμορφη Πόλη 89,9" ο ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Ξάνθης με μαραθώνιες εκπομπές από το πρωί ενημερώνει τους ακροατές του, κυρίως τους επισκέπτες,  για τους χώρους που μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, για τις εκδηλώσεις, τα καταλύματα, τους χώρους εστίασης, ενώ φαίνεται ότι αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία δίνει σε όλους μας λύσεις για να ξεπεραστούν κάποια ζητήματα που προκύπτουν τις περισσότερες φορές λόγω της άγνοιας κάποιων λειτουργιών της πόλης.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση κάποιων επισκεπτών από το Εξωτερικό που αφήσαν τα αυτοκίνητά τους στην 28ης Οκτωβρίου χωρίς να γνωρίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη οδό η παρέλαση.

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά