Π.Καμμένος: Η Θράκη αναβαθμίζεται γεωπολιτικά με τις ενεργειακές συμφωνίες, η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα, η Ευρώπη επαναπροσδιορισμό των αρχών και αξιών της

Η  Θράκη σήμερα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά μετά τις εξελίξεις με τις ενεργειακές συμφωνίες, εκτίμησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ κ. Πάνος Καμμένος από την Ξάνθη.

Πλαισιωμένος από  τον αντιπρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος κ. Χρύσα Ούτση και πέντε υποψήφιους ευρωβουλευτές, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέρχονται στις επικείμενες ευρωεκλογές με στόχο να υπηρετήσουν την Ευρώπη που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντεστέν, «την Ευρώπη όπου κάθε κράτος μέλος θα διατηρεί την εθνική και πολιτιστική του ταυτότητα, που δε θα λαμβάνει οδηγίες και εντολές από τη Γερμανία και τις άλλες μεγάλες χώρες, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης που προωθείται από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία». Σημείωσε με έμφαση ότι οι ΑΝ.ΕΛ τοποθετούνται πολιτικά στους ευρωσκεπτικιστές.

Η Θράκη, είπε, είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες κι αυτό το απέδειξαν  στα τέσσερα χρόνια που ο ίδιος βρισκόταν  στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Υπενθύμισε το έργο που έγινε στις ορεινές περιοχές και στα μειονοτικά χωριά όπου διαμένουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι Πομάκοι οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο, είπε,  τμήμα του εθνικού κορμού και που πολλές φορές η ελληνική πολιτεία αδίκησε.

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν από τους ΑΝ.ΕΛ όταν μετείχαν στην κυβέρνηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι ΑΝ.ΕΛ. ήταν εκείνοι που με νομοθετικές πρωτοβουλίας ανέτρεψαν τις ιδεοληψίες και του ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας  το νόμο που εγκατέστησε το νέο μουφτή και υλοποίησε το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εξαρτάται πλέον η μουσουλμανική μειονότητα και  να μην εκβιάζεται από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, το οποίο πρόσθεσε: «δρα κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου. Το προξενείο λειτουργεί ως κράτος εν κράτη, εκμεταλλευόμενο και τα λάθη της ελληνικής πολιτείας, προσπάθησε επί πάρα πολλά χρόνια να καταδυναστεύσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης».

Εκτίμησε ότι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες καταρρέει. Η Ευρώπη έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε μια γερμανική Ευρώπη. Το διαπίστωσαν  οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της κρίσης καθώς  δεν μας αντιμετώπιζαν  ως εταίρους, αλλά μας έβλεπαν όπως οι πιστωτές τους οφειλέτες  Η αντιμετώπιση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα ήταν, ισχυρίστηκε,  μια αντιμετώπιση τοκογλύφου, προσθέτοντας :’ δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να πληρώνει δέκα φορές παραπάνω επιτόκιο απ’ ότι πληρώνουν οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Βλέπουμε μια Ευρώπη που έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε έναν δυνάστη αντί σε έναν εταίρο. Για τους ΑΝ.ΕΛ η Ευρώπη της κ. Μέρκελ που μοιράζει ψίχουλα και η Ευρώπη των δυο μέτρων και σταθμών, δεν είναι η Ευρώπη των λαών.

Αναφέρθηκε στα όσα, στον αντίποδα της παραπάνω συμπεριφοράς, στήριξαν οι ΑΝ.ΕΛ όπως οι  συνεργασίες με τις ΗΠΑ και με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, που ανταποκρίθηκαν στη στρατιωτική και οικονομική συμμαχία.

Στόχος είπε των ΑΝ.ΕΛ και με τις επερχόμενες ευρωεκλογές είναι να διεκδικηθεί η ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας μας με τον ίδιες συμφωνίες με τις οποίες ενταχθήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσθεσε δε ότι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα τέσσερα αυτά χρόνια που είχε την πολιτική ευθύνη δεν μπήκε ποτέ εκπρόσωπος της τρόικας και δεν ακολουθήθηκαν ποτέ εντολές της.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «προδοτική» για την Ελλάδα τη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας ότι είναι έργο του Τζόρτζ Σόρος και ότι προωθεί εκείνα τα συμφέροντα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις και εντάσεις στα Βαλκάνια. Μάλιστα δεν εξαίρεσε και τη Θράκη από την παραπάνω θέση την οποία εξέφρασε.

Σχολίασε και τη στάση της Ν.Δ επί του θέματος :’Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία. Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία». Το Βόρεια Μακεδονία είναι θέση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, είπε και πρόσθεσε ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης- τον οποίο χαρακτήρισε ‘λαγό’ στο Σκοπιανό- δεσμευθεί ότι θα καταργήσει τη συμφωνία, ο ίδιος και οι ΑΝ.ΕΛ θα τον στηρίξουν.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στο ίδιο της το κείμενο καθώς προέβλεπε συγκεκριμένες πολιτικές διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν όπως το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια, το οποίο δεν είχε  το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, επίσης η συμφωνία αυτή ως μια διεθνή συμφωνία δεν είχε την υπογραφή του αρχηγού κράτους των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατία της γειτονικής χώρας αρνήθηκε να την υπογράψει. Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ξεκάθαρα ότι από την μεριά των Σκοπίων δεν ακολουθήθηκαν και δεν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν στο κείμενο, κατέληξε.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι απόλυτα αναγκαία η κυβερνητική σταθερότητα για την χώρα και αυτό είπε είναι δυνατόν να συμβεί μόνο με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, την οποία θα επιδιώξουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Αναφέρθηκε στους πρώην βουλευτές και συνοδοιπόρους του που αποχώρησαν από τους ΑΝ.ΕΛ και προσχωρήσαν στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντας τη στάση τους ‘προδοτική’ ενώ άφησε υπονοούμενα και για τη στάση του ΠΡΑΤΤΩ στη Θράκη. Για δε τον πρώην υπουργό εξωτερικών κ. Κοτζιά ισχυρίσθηκε ότι κατέθεσε στοιχεία στη δικαιοσύνη  για το θέμα με τις βίζες που θα αποκαλύψουν σε όλους τη δράση του.

Απαντώντας σε ερώτημα για το στρατόπεδο της Σταυρούπολης είπε ότι δεν έκλεισε αλλά ότι ήταν αναγκαία η μετάθεση των στελεχών στη συνοριακή γραμμή του Έβρου λόγω της αυξημένης κίνησης με το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Θα αξιοποιηθεί , είπε, το στρατόπεδο από την πολιτεία.

Τέλος, είχε σειρά επαφών με φορείς της περιοχής με τους οποίους συζήτησε θέματα της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά