Μ.Πατεράκης για εκλογές 7ης Ιουλίου : είναι κοινωνικό αίτημα η αλλαγή με τη Ν.Δ στην κυβέρνηση

Η κοινωνική απαίτηση, που αποτυπώθηκε με μια μη αναστρέψιμη δυναμική στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, να αλλάξει η πραγματικότητα της χώρας με τη Ν.Δ κυβέρνηση, ήταν εκείνη που έστω και με καθυστέρηση οδήγησε τον κ. Τσίπρα στην προκήρυξη εθνικών εκλογών, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ Ν. Ξάνθης , κ. Μιχάλης Πατεράκης.

Παρά την όποια, τόνισε, απεγνωσμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κρατηθεί στην εξουσία ακόμη και όταν ο ελληνικός λαός ζητούσε σε όλη τη χώρα να εκφραστεί για την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η ετυμηγορία της κοινωνίας για το σύνολο των θεμάτων που χειρίστηκε ή διαχειρίστηκε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, κατέστησαν σαφές ότι η αλλαγή είναι κοινωνικό αίτημα, κοινωνική ανάγκη.

Υπενθύμισε το μεταρρυθμιστικό έργο της Ν.Δ προχωρώντας σε συγκρίσεις με τις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει ότι η διαφορά πολιτικών επιλογών, πολιτικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς είναι εμφανής πια στον ελληνικό λαό.

Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας , μείωση φορολογικών βαρών και όλα αυτά σημαίνουν ανάπτυξη και φυσικά , είπε, όχι απολύσεις υπαλλήλων –σ.σ: απαντώντας ουσιαστικά στην επαναφορά του θέματος από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες- καθώς η Ν.Δ και ο Κ.Μητσοτάκης γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κοινωνική οικονομία της αγοράς δεν επιτρέπει τέτοιες πρακτικές. Για δε το θέμα των επιδομάτων , ο κ. Πατεράκης, τόνισε ότι η θέση της Ν.Δ. δεν είναι άλλη από αυτήν που η ίδια η κοινωνία απαιτεί για αν σταματήσει το brain drain στους νέους, η μετανάστευση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και η συντήρηση της φτωχοποίησης της κοινωνίας  : δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς . Ο στόχος για τη Ν.Δ είναι αυτός και γνωρίζει ότι θα χρειαστεί ο απαραίτητος χρόνος αυστηρής τήρησης κοινωνικής πολιτικής μέχρι την επίτευξη. Για αυτό άλλωστε υπερψήφισε όλα τα μέτρα κοινωνικής προστασίας στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά