Γ.Χατζηθεοδώρου : Παρά τις δυσκολίες τα καταφέραμε. Η χώρα δεν θα επιστρέψει στα παλιά και τους λίγους

 

Την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός θα αποτιμήσει θετικά την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα επιτρέψει την επιστροφή της χώρας στα χέρια των πρωταγωνιστών του παρελθόντος που την οδήγησαν στα μνημόνια και τη λιτότητα, εξέφρασε ο Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Η έξοδος από τα μνημόνια, πρόσθεσε, την οποία παρά τις μεγάλες δυσκολίες πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , η αντιμετώπιση των προβλημάτων ενός φτωχοποιημένου λαού που για την κυβέρνηση ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα και τα κατάφερε, η μείωση της ανεργίας, η έμπρακτη στήριξη, παρά τα ασφυκτικά πλαίσια, της δημόσιας υγείας και παιδείας, η υψηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και η δρομολόγηση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας που εδώ και εννέα μήνες, δηλαδή μετά την λήξη των μνημονίων, έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, θα αναγνωριστούν και θα υπερψηφιστούν από τον ελληνικό λαό, υποστήριξε.

Για τα όσα κατάφερε για το Νομό Ξάνθης η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρέπεμψε στις αποφάσεις του αναπτυξιακού συνεδρίου της περιφέρειας Α.Μ.Θ, στο οποίο και καθορίστηκαν οι άξονες της αναπτυξιακής πρότασης της κυβέρνησης για την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Α.Μ.Θ ανά περιφερειακή ενότητα.

Στην περιφέρεια Α.Μ.Θ με τις δρομολογούμενες ενέργειες και σε ότι αφορά τη σιδηροδρομική Εγνατία αλλά και την μετατροπή της σε ενεργειακό κόμβο, στην κάθε περιφερειακή ενότητα- υποστήριξε- δημιουργούνται προϋποθέσεις και προοπτικές ανάπτυξης. Σε ότι αφορά τη συγκεκριμενοποίηση των προϋποθέσεων και προοπτικών αυτών για την Ξάνθη, σημείωσε ότι θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στην Ξάνθη.

Τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης ανακοινώθηκαν επίσημα εχθές και είναι: Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Στάθης Γιαννακίδης, Γρηγόρης Στογιαννίδης , Βαλεντίνα Μπεζιάτ και Χριστίνα Ρούτση.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση, και οι βουλευτές του Νομού και της περιφέρειας Α.Μ.Θ,  ήταν ανοιχτοί να συνδράμουν το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλο το νομό και την περιφέρεια και το έπραξαν σε εκείνες τις περιπτώσεις που υπήρχε βούληση και διάθεση συνεργασίας από πλευράς των αυτοδιοικητικών. Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα και για την περιφέρεια Α.Μ.Θ και για τους Δήμους του Νομού.

Άσκησε σκληρή κριτική για τις πολιτικές αποφάσεις τοπικών παραγόντων αλλά και του κόμματος της Ν.Δ που προ μνημονίων ακόμη οδήγησαν το Νομό Ξάνθης σε αποβιομηχανοποίηση και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να μην επιτρέψουν με την αποχή τους να αναδειχθούν πολιτικές και πρόσωπα που δεν επιθυμούν.

Παραδέχθηκε ότι σαφέστατα υπήρξαν λάθη και παραλείψεις και από πλευράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως πρόσθεσε αυτό δεν μπορεί να εκμηδενίσει τις προσπάθειες που έγιναν για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση και η έξοδος από τα μνημόνια.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδώρου κάλεσε τους συμπολίτες στην σημερινή ανοιχτή πολιτική ομιλία του υπουργού περιβάλλοντος και  ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, στις 19:30, στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Ο κ. Σταθάκης αύριο αναμένεται να επισκεφθεί το Δήμο Αβδήρων όπου θα έχει συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και με τις ενεργειακές ομάδες.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά