Η Σταυρούπολη τιμά του πολιούχους της Παμμέγιστους Ταξιάρχες με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις

Σε ρυθμούς εορταστικούς τριημέρου κινείται η Σταυρούπολη με αφορμή τον εορτασμό των  πολιούχων της, Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

 

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης, κ.Απόστολος Ελευθεριάδης μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο.

Όπως είπε ήδη από το πρωί ξεκίνησε η παρασκευή του παραδοσιακού κεσκέκ, το οποίο θα μοιραστεί σε κατοίκους και επισκέπτες το απόγευμα, αντί για αύριο, λόγω της νηστείας της Παρασκευής, ημέρα κατά την οποία θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα. Το κοινό θα απολαύσει σήμερα και την χορωδία του ΚΑΠΗ Σταυρούπολης.

Στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα συμμετέχουν και οι σύλλογοι Σταυρουπολιτών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, “Ευαγγελίστρια” και “Ταξιάρχης”, αντίστοιχα, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι και η αποψινή τελετή εγκαινίων του νέου πνευματικού κέντρου, δίπλα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό.

 

Ο κ.Ελευθεριάδης, ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, όσο και τον ιερέα, πατέρα Παναγιώτη, για τη συμβολή τους και κάλεσε όλους τους Ξανθιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, αλλά και στη χοροεσπερίδα του Σαββάτου, στην ταβέρνα το ‘Στέκι’ με συμβολική τιμή εισόδου 5 ευρώ.

 

Στην πρόσφατη ανακαίνιση του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Σταυρούπολη αναφέρθηκε μιλώντας επίσης στο δημοτικό ραδιόφωνο ο ιερέας, πατέρας Παναγιώτης, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως κόσμημα της περιοχής και ευχαρίστησε δημόσια όλους τους δωρητές που συνέβαλαν στην αποπεράτωσή του με ιδιαίτερη μνεία στον κ.Καραηλία Στέργιο για την προσφορά των μαρμάρων που κοσμούν πλέον την εκκλησία.

 

Πρόσκληση προς όλους τους Ξανθιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις, τις οποίες προετοιμάζουν εδώ και μέρες οι διοργανωτές αλλά και εθελοντές κάτοικοι της Σταυρούπολης, απηύθυνε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σταυρούπολης , κ. Αναστάσιος Συμεωνίδης.

 

Μετά την αυριανή πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμονος, θα γίνει λιτάνευση και περιφορά της εικόνας που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία και θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και χορούς από τον Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας.

 

Ακούστε τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε.Σταυρούπολης κ. Ελευθεριάδη, τον πατέρα Παναγιώτη και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Συμεωνίδη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Σταυρούπολη