Ο μηνιαίος ραδιοφωνικός απολογισμός της Ε.Α.Α.Σ Ξάνθης στο δημοτικό ραδιόφωνο από τον πρόεδρο κ. Γ.Γεωργιάδη

Ο απολογισμός της δράσης του παραρτήματος Ξάνθης της Ε.Α.Α.Σ τον προηγούμενο μήνα, η κατάρτιση του προγράμματος εκκλησιασμών στους Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια για το 2020 και η συμμετοχή δύο ακόμη συλλόγων στους αναδόχους,  ο εορτασμός των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης αλλά και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, τοπικά και πανελλήνια,  αποτέλεσαν σημεία αναφοράς κατά τη καθιερωμένη μηνιαία ραδιοφωνική παρουσία της Ε.Α.Α.Σ Ξάνθης , δια του προέδρου κ. Γεωργίου Γεωργιάδη , στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Ο κ.Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι ο επόμενος εκκλησιασμός για το τρέχον έτος είναι προγραμματισμένος στις 26 Νοεμβρίου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού, και θα γίνει με τη φροντίδα του αναδόχου συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης.

Μια ημέρα αργότερα, στις 27 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης η ετήσια συγκέντρωση μελών του παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ Ξάνθης, όπου θα παρουσιαστεί επίσημα η νέα αφίσα για το πρόγραμμα εκκλησιασμών στα Πομακοχώρια, έτους 2020. Το πρόγραμμα και η αφίσα θα αποσταλούν – όπως κάθε χρόνο- σε τουριστικά γραφεία , διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συλλόγους ανά τη χώρα, ώστε να συμπεριλάβουν στους εκδρομικούς τους προορισμούς και την Ξάνθη επιλέγοντας έναν από τους εκκλησιασμούς.  

Αναφέρθηκε επίσης στις εθιμοτυπικές επισκέψεις της Ε.Α.Α.Σ στο νέο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ν.Εφραιμίδη- ο οποίος ενημερώθηκε για θέματα που εκκρεμούν και αφορούν τεχνικά έργα σε κάποιους Ναούς στα Πομακοχώρια- και στο νέο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ.Τσέπελη – με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων,  τη μεταφορά των προτομών των τριών αξιωματικών από το χώρο της πλατείας Διοικητηρίου σε άλλο σημείο ώστε να προστατεύονται από βανδαλισμούς.

Παράλληλα με την ενημέρωση ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε θέματα επικαιρότητας που αναδείχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αφορούν την περιοχή, προβληματίζουν ποικιλοτρόπως και κάποια εξ’ αυτών έφτασαν μέχρι τη Βουλή όπου αναμένεται να απαντηθούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ακούστε τον πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ Ξάνθης, κ. Γ.Γεωργιάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά