Η τελευταία παράσταση του Βαλκανικού Γάμου στο Βελιγράδι την Πέμπτη/ Η συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης με εθνικά συγκροτήματα της Βουλγαρίας και της Σερβίας ανοίγει νέους ορίζοντες

Αυτή την Πέμπτη , στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου , πέφτει η αυλαία της τριεθνούς συνεργασίας με θέμα το Βαλκανικό Γάμο που έτυχε θερμής ανταπόκρισης στην Ελλάδα, στο  αμφιθέατρο Καραθεοδωρή στην  Ξάνθη, στη Βουλγαρία, στο  Εθνικό Θέατρο της Σόφιας και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη Σερβία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία παράσταση στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, κ. Πέπη Στάντσιου, το Λύκειον συμμετέχει με πολυπληθή αποστολή, καθώς  τους 51 χορευτές συνοδεύουν ακόμη 40 συνοδοί.

Εκείνο όμως που ουσιαστικά εδραιώνει η τριεθνής αυτή πολιτιστική σύμπραξη, πέρα από τις πολλαπλές ωφέλειες για τις οικονομίες των χωρών που συμμετέχουν και των πόλεων όπου γίνονται οι παραστάσεις, είναι το γεγονός ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχισθεί αφού ήδη οι τρεις σύλλογοι συζητούν για την επόμενη κοινή τους πολιτιστική εμφάνιση μέσα στο 2020.

Ακούστε την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, κ. Π.Στάντσιου.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά