Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε ....Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του ‘ΡΟΚ ΣΤΑΡ’ στην Ξάνθη.

Εικόνες, μνήμες και αναμνήσεις μιας Ξάνθης στην “εφηβεία”, τέλη της δεκαετίας του '70, αρχές του '80 αποτυπώνει γλαφυρά στο νέο του βιβλίο με τίτλο “Ροκ Σταρ” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ο δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας, Στέφανος Τσιτσόπουλος, τότε που στα μάτια του “το Ρολόι της κεντρικής πλατείας φάνταζε όμοιο με το Big Ben και το όρος Αυγό με το Έβερεστ”.

 

Έναυσμα, όπως είπε στο δημοτικό ραδιόφωνο, ο Στέφανος Τσιτσόπουλος ήταν η χρονική συγκυρία των 100 χρόνων από τη γέννηση του Τζερόμ Ντέιβιντ Σάλιντζερ που έγραψε το βιβλίο “Ο Φύλακας στη σίκαλη”, το πρώτο βιβλίο που αγόρασε ως έφηβος από το βιβλιοπωλείο του Ιωάννη Βακιάνη.

 

Η συνέντευξη του κ.Τσιτσόπουλου έγινε σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, όταν παλιοί φίλοι και συνεργάτες, θυμήθηκαν και νοστάλγησαν όλα όσα τους ένωσαν στο ξεκίνημα του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης το 1994,  τότε που,  όπως θυμήθηκε ο Διευθυντής του Σταθμού, ο Τηλέμαχος Αρναούτογλου,  ο Στέφανος έβαζε τα πόδια πάνω στο γραφείο για να εμπνευστεί.... τότε που "έφερε" τους "Stereo Nova" στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και έπεισε τον Αείμνηστο Δήμαρχο Ξάνθης Φίλιππο Αμοιρίδη να βγουν τα καθίσματα από το Αμφιθέατρο για να γίνει η συναυλία...... πράγμα που συνέβη για πρώτη και τελευταία φορά, με τη συναυλία να παρουσιάζει απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία..., τότε που στο μεσημεριανό διάλειμμα γύρω στις 4 το απόγευμα, τρώγαμε με τον Γιώργο Δήμα στην "Κληματαριά" και γευόμασταν το απίστευτο σεκέρ, απέναντι,  στην "Ωραία Ελλάδα".....

 

Ιδιαίτερη ήταν και η παρέμβαση του Λάμπη Καϊτεζίδη, του γνωστού “Ιταλού”, ο οποίος πρότεινε στον παλιό του φίλο το νέο μυθιστόρημά του να εκδοθεί και σε ηχητική μορφή για όλους όσοι έχουν προβλήματα όρασης.

 

Η παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Τσιτσόπουλου θα γίνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου “ΔΥΟ”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης και ο Λάσκαρης Κοτόρνος. Θα ακολουθήσει πάρτι στη Guernica.

 

Ο ‘ΡΟΚ ΣΤΑΡ’, του Στέφανου Τσιτσόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘Μεταίχμιο’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά