Εργατικό Κέντρο, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Α.Μ.Θ διοργανώνουν ενημερωτικό διήμερο για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα

Διήμερο εκδηλώσεων νομικής πληροφόρησης  για εργαζόμενους και ανέργους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες συνδιοργανώνουν σήμερα και αύριο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, το Νομαρχιακό Τμήμα της  ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Μπάμπης Ευστρατίου, ευχαρίστησε μέσω του δημοτικού ραδιοφώνου, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να δώσει διέξοδο σε εργαζόμενους και μη, όπως είπε, ώστε να κατανοήσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα που προκύπτουν καθημερινά.

Σύμφωνα με τον κ.Ευστρατίου, ενημέρωση μπορούν να λάβουν ακόμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και σημείωσε πως θα δοθούν προσωπικές απαντήσεις από 3 εργατολόγους για συνταξιοδοτικά αλλά και εργασιακά θέματα, ενώ όσοι δεν προλάβουν θα εξυπηρετηθούν μέσω του email: xanthiinediktyo@gsee.gr

Παράλληλα, ο κ.Ευστρατίου επανέλαβε την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, εξηγώντας ότι θα φέρουν περισσότερα προβλήματα από αυτά  που θα λύσουν.

Το πρόγραμμα

Σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, 18:00 – 20:00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με εισηγήσεις νομικών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τις πρόσφατες αλλαγές στην ασφαλιστική και εργασιακή νομοθεσία.

Αύριο Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, 11:00 – 17:00, θα παρέχετε εξατομικευμένη πληροφόρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα, μέσω κατ’ ιδίαν συζήτησης με εργατολόγους.

Όσοι επιθυμούν να έχουν εξατομικευμένη πληροφόρηση για συνταξιοδοτικά τους θέματα θα πρέπει να γνωρίζουν:

  1. Ημερομηνία Γεννήσεως.
  2. Ημερομηνία Διορισμού, για δημοσίους υπαλλήλους ή
  3. Ημερομηνία 1ης Ασφάλισης σε οποιοδήποτε Ασφαλιστικό φορέα εκτός Δημοσίου.
  4. Ημερομίσθια σε άλλο Ασφαλιστικό φορέα εκτός του Δημοσίου.
  5. Ακριβή Ηλικία ανηλίκων, ενηλίκων τέκνων.
  6. Διάρκεια Χρόνου Σπουδών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά