Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης

-Λειτουργεί συμβουλευτική γονέων σε συνεργασία με την ‘Έκφραση’ και συμμετέχει με την ομάδα μπάσκετ στο φιλανθρωπικό πρωτάθλημα των συλλόγων

-Ετοιμάζει και ομάδα μπάσκετ ‘junior’!

 

Για τις νέες δράσεις του ιδιαίτερα ενεργού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης ενημέρωσε ο Πρόεδρός του, Πάρης Κοτσώνης μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο.

Η φετινή καινοτόμα δράση του Συλλόγου, είναι πως από τον Σεπτέμβριο λειτουργεί η συμβουλευτική γονέων που γίνεται σε συνεργασία με το κέντρο “Εκφραση”, όπου μπορούν οι γονείς τρεις φορές την εβδομάδα να επικοινωνούν τηλεφωνικά  και να καταθέτουν τα προβλήματα και τους προβληματισμούς τους, ώστε να επιλύονται.

Πρώτο μέλημα όλων, όπως είπε ο κ.Κοτσώνης, είναι τα παιδιά και πρέπει μέσα από δράσεις να τους δίνονται ερεθίσματα, ώστε εν συνεχεία οι γονείς να δίνουν τις κατευθύνσεις.

Ο κ.Κοτσώνης ενημέρωσε και για μια ακόμη δραστηριότητα εθελοντικής προσφοράς μέσω του αθλητισμού που ξεκίνησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου.

Μέλη του Συλλόγου αλλά και συμπολίτες, φίλοι του Συλλόγου, ίδρυσαν την ομάδα καλαθοσφαίρισης ‘Παιχτούρες’, με την οποία συμμετέχουν στο φιλανθρωπικό πρωτάθλημα μπάσκετ των συλλόγων της πόλης !

Ο πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο προπονητής της ομάδας η οποία ξεκίνησε εντατικά τις προπονήσεις ώστε και την κατάλληλη φυσική κατάσταση να διατηρήσει αλλά και να επιτευχθεί το απαραίτητο ‘δέσιμο’ των παλαιών με τους νέους παίκτες. 

Και δεν σταματά εδώ ο σύλλογος.  Ετοιμάζει και την ομάδα μπάσκετ ‘junior’ του συλλόγου με παίκτες φυσικά μαθητές του σχολείου!

‘Είναι σημαντικό να υπάρχουν φιλικοί δεσμοί ανάμεσα στους γονείς όπως και ανάμεσα στα παιδιά, ώστε οποιοδήποτε ζήτημα ανακύπτει να επιλύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο’, επισημαίνει ο κ. Κοτσώνης, προσθέτοντας: ‘μέσα από αυτές τις συλλογικές δραστηριότητες και εμείς, οι γονείς, δίνουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας αλλά ταυτόχρονα διδασκόμαστε από αυτά’.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά