To Επίτιμο Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αλεξανδρούπολη.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019,  εκδήλωση,  με την ευκαιρία των εγκαινίων του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αλεξανδρούπολη.

 Ο Επίτιμος Πρόξενος, Κωνσταντίνος Παλακίδης παρέλαβε  από τον  Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Αντρέι Μάσλοβ την ταυτότητα του επίτιμου προξένου σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία  φορέων της ευρύτερης  περιοχής.

Κατά την ομιλία του ο Πρέσβης  της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Αντρέι Μάσλοβ σημείωσε ότι,  μετά από σχεδόν έναν αιώνα, η Ρωσία άνοιξε  ξανά το Επίτιμο προξενείο  στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Αντρέι Μάσλοβ αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο λαών, θυμίζοντας ότι οι Ρώσοι απελευθέρωσαν την Αλεξανδρούπολη  από τον τουρκικό ζυγό και  ότι Ρώσοι μηχανικοί έκαναν τη ρυμοτομία της Αλεξανδρούπολης, αναφερόμενος και στο μνημείο πεσόντων Ρώσων στρατιωτών που υπάρχει στο προαύλιο του ναού του Αγίου Νικολάου,  ενώ ευχαρίστησε τις Ελληνικές αρχές και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δένδια για το ενδιαφέρον του,  ώστε να πραγματοποιηθεί η έναρξη των δραστηριοτήτων του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην Αλεξανδρούπολη.

Ακούστε όλη την εκδήλωση:

 Ο Επίτιμος Πρόξενος, Κωνσταντίνος Παλακίδης ευχαρίστησε τον κ. Μάσλοβ αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, δηλώνοντας  ότι, θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών τόσο της Ελληνικής Πολιτείας όσο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επισήμανε ότι θα είναι στο πλευρό των Ρώσων πολιτών, ενώ παράλληλα στοχεύει στη διεύρυνση των σχέσεων στο πεδίο του Τουρισμού αλλά και του Αγροτικού τομέα, που θέτει σε προτεραιότητα, στις δράσεις του το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο  Διευθυντής πολιτικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη, Σύμβουλος Πρεσβείας Α, κ. Συμεών Τέγος,  κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε ότι,  αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη το γεγονός της ανασύστασης του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αλεξανδρούπολη, που  θα συμβάλει ταυτόχρονα στην ενίσχυση των δεσμών των δύο λαών και στην ανάπτυξη της πολιτιστικής και  οικονομικής διάδρασης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ευχήθηκε καλή πορεία στον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνο Πολακίδη.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν, επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Αλεξάντερ Σεπακόφ, ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Βενετίδης  και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργος Κιζιρίδης.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά