Ρ.Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χτίζει μαζί με τους πολίτες ένα προοδευτικό, δημοκρατικό μέτωπο

-Σήμερα στις 19:30 η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τους Ρ.Δούρου- Σ.Καλπάκη, στο Π

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,  σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με ομιλητές  το μέλος της Π.Γ του κόμματος κ. Ρένα Δούρου και τον εκπρόσωπο της Προοδευτικής Συμμαχίας κ. Στέργιο Καλπάκη.

Η κ.Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργο Χατζηθεοδώρου επισκέφθηκε το δημοτικό ραδιόφωνο, λίγη ώρα μετά τη σημερινή πρωινή της συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και με υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας  Ξάνθης.

Μιλώντας για την αποψινή παρουσία της τόνισε πώς στόχος της ίδιας, των στελεχών του κόμματος όσο και του προέδρου Αλέξη Τσίπρα με τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα είναι να αφουγκραστούν, αλλά και να ακούσουν τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών ώστε να γίνουν προτεραιότητες και να συζητηθούν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που τοποθετείται χρονικά κοντά στο Πάσχα, και εν συνεχεία να αποτελέσει και τη βάση του νέου κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Επί της ουσίας, είπε, η κ. Δούρου πρόκειται για ανοιχτές γενικές συνελεύσεις.

Μάλιστα υποστήριξε πως οι περιοδείες γίνονται, όχι μόνο για να τιμήσουν τους πολίτες, αλλά κι επειδή μερίδα των ΜΜΕ έχει υψώσει τείχος απέναντι στον  ΣΥΡΙΖΑ  και στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με την πρόσκληση διεύρυνσης του κόμματος, ξεκαθάρισε πως απευθύνεται σε όλους όσοι πιστεύουν ότι χρειάζεται ένα προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο που θα αντισταθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία όπως είπε επιστρέφει τη χώρα πίσω στη δεκαετία του 1950 αποδομώντας εχέγγυα που είχε εδραιώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η κα Δούρου υπεραμύνθηκε του “Κλεισθένη”, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι είναι η “νονά” του, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο περί “νόθευσης” του νόμου με τις διατάξεις περί κυβερνησιμότητας των Δήμων, με συνέπεια να υπάρχει επικυριαρχία των παρατάξεων των Δημάρχων  και η αυτοδιοίκηση να λειτουργεί -όπως είπε- με όρους χειρότερους από ότι στο προηγούμενο σύστημα

Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στη διεξαγωγή των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, τα συμπεράσματα των οποίων, τόνισε, αποτελούν τη ‘φωνή’ και τις ανάγκες των περιφερειών της χώρας καθώς αποτελούν προτάσεις των ιδίων των φορέων των περιφερειών.

Στο ερώτημα γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση των αποφάσεων των συνεδρίων – στην περιφέρεια Α.Μ.Θ είχε διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2017- τόσο η κ. Δούρου όσο και ο Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χατζηθεοδώρου , υποστήριξαν ότι ένα μεγάλο μέρος δρομολογήθηκε ξεκινώντας από τις υποδομές – για την Ξάνθη έγινε αναφορά στη διάνοιξη του οδικού άξονα στα σύνορα με τη Βουλγαρία – ενώ σε πολλές περιπτώσεις καθυστέρησης δράσεων και ενεργειών που συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν στα συνέδρια, διαπίστωσαν ότι υπήρξε απροθυμία από τους Περιφερειάρχες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά