“ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”: Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.. Πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές ενέργειες και αποφάσεις.

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29-11-2019 συνέβησαν πρωτόγνωρα γεγονότα που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν «καινούρια αντίληψη διοίκησης», αλλά αντιθέτως δημιουργούν προβληματικές συνθήκες λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης, με αντιδημοκρατικές πρακτικές αποκλεισμών και φίμωσης.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Για άλλη μια φορά απουσίαζε ο Νομικός Σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Γιαλάογλου, σε αντίθεση με τους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου, οι οποίοι καλούνται και παρίστανται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιατί άραγε αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση;

Εμείς τονίσαμε πως η παρουσία του Νομικού Συμβούλου είναι επιβεβλημένη, ενώ η απουσία του εγκυμονεί κινδύνους για τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης.

  1. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ απαίτησε την απομάκρυνση του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. κ. Σδρέβανου Μαρίνου, με το αιτιολογικό πως δεν έχει ενημερωθεί η διοίκηση για την απουσία του τακτικού μέλους του Δ.Σ. και επομένως παρατύπως βρίσκεται στη συνεδρίαση. Κατόπιν συνεχών και έντονων αντεγκλήσεων και της άρνησης του κ. Σδρέβανου να αποχωρήσει, ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία!! Με την πλειοψηφία των παρόντων μελών, δηλαδή των μελών της παράταξης του Δημάρχου, που έχουν τοποθετηθεί στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., αποφασίστηκε να μην λάβει μέρος στη συνεδρίαση ο κ. Σδρέβανος  και κατόπιν τούτου αποχώρησε.

Αλήθεια η συμμετοχή του σε τι θα δημιουργούσε πρόβλημα;

Αντιθέτως πόσο δημοκρατική ενέργεια αποτελεί ο διωγμός ενός αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ με μία τυπικού χαρακτήρα, ασήμαντη και απολύτως παράλογη δικαιολογία;

Εμείς τονίσαμε πως η παρουσία του αναπληρωματικού μέλους, που αναπληρώνει τακτικό μέλος που απουσιάζει, είναι απολύτως σύννομη και επομένως θα πρέπει να παραμείνει στη συνεδρίαση!

  1. Επίσης τονίσαμε πως  η παρουσία του κ. Σδρέβανου στη συνεδρίαση είναι απολύτως επιβεβλημένη και χρήσιμη, καθώς το σημαντικότερο ζήτημα της ημερήσιας διάταξης ήταν αυτό της δικαστικής διένεξης της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ με τη Δ.Ε.Υ.Α ΝΕΣΤΟΥ, για την οποία διένεξη η προηγούμενη διοίκηση, υπό την προεδρία του κ. Σδρέβανου, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Κατά τη συζήτηση αυτού του θέματος, ο σημερινός Πρόεδρος κ. Καμαρίδης εισήγαγε προς ψήφιση έναν προαποφασισμένο εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος αποτέλεσε ιδέα και πρότασή του προς τη ΔΕΥΑ Νέστου, χωρίς να έχει  καμία εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. της εταιρίας και χωρίς να έχει γίνει καμία ενημέρωση ή αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον οποίο καταψηφίσαμε!

 

Ξάνθη 30 Νοεμβρίου 2019

 Δημοτική Παράταξη

 “ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”

 

Σάββας Μελισσόπουλος

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Χουσεΐνογλου Τιμούρ

Παπαδάκης Φάνης

Τσαρεκτσή Τζενάν

Τοπ Σινάν

Χαριτωνίδου Ειρήνη

                                                                                                                                                 Καλογερής Γιώργος

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά