Τα εγκαίνια την βιβλιοθήκης του Στρατοδικείου Ξάνθης.

Με αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη του Στρατοδικείου Ξάνθης.

Ο Μητροπολίτης   χάρισε στον Πρόεδρο του Στρατοδικείου κ. Δημήτριο Σινικό, τους δύο τόμους των πρακτικών της Δημογεροντίας  (1892-1919 -1926) που εξέδωσε η Μητρόπολη Ξάνθης, ευχόμενος ο Θεός να ευλογεί τη ζωή και τα έργα όλων.

Ο Πρόεδρος του Στρατοδικείου Ξάνθης κ. Δημήτριος Σινάκος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, και για την προσφορά της Μητρόπολης ενός ευαγγελίου,  που χρονολογείται στο 1890 και βρίσκεται πλέον σε ειδική προθήκη στο στρατοδικείο, ενώ ευχήθηκε,  ο χώρος της βιβλιοθήκης που εγκαινιάστηκε να αποτελέσει έναν χώρο επιστημονικής γνώσης και να αξιοποιηθεί για μελέτη και έρευνα από  τους Δικαστές και το προσωπικό του Στρατοδικείου Ξάνθης.

Ο Πρόεδρος του Στρατοδικείου Ξάνθης κ. Δημήτριος Σινάκος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διοικητή,  Στρατηγό του Δ΄ Σώματος Στρατού,  Χαράλαμπο Λαλούση για την συμπαράσταση στο Στρατοδικείο με κάθε τρόπο και την υλική και τεχνική υποστήριξη ώστε να δημιουργηθεί τελικά η βιβλιοθήκη του Στρατοδικείου Ξάνθης.

Ο    Διοικητής Στρατηγός του Δ΄ Σώματος Στρατού Χαράλαμπος Λαλούσης,  αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για τη δημιουργία της Βιβλιοθήκης του Στρατοδικείου Ξάνθης και ευχαρίστησε τον Δήμο Ξάνθης,  που έχει παραχωρήσει αυτό το κτήριο με τη  μεγάλη  ιστορική αξία, ενώ σημείωσε ότι οι δικαστές και το προσωπικό πρέπει να εργάζονται σε έναν αξιοπρεπή χώρο, όπως αυτόν, ενώ δεν παράλειψε να ευχαριστήσει όλους,  για την άψογη συνεργασία τους, τονίζοντας ότι το Δ΄ Σώμα Στρατού θα είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία, αρωγός σε ότι του ζητηθεί.

Η κα Βασιλική Κουτσίκα παρουσίασε με τη βοήθεια και εποπτικού υλικού την ιστορία του κτηρίου που φιλοξενεί το Στρατοδικείο Ξάνθης μέχρι και σήμερα, ενώ ο Πρόεδρος του Στρατοδικείου κ. Δημήτριος Σινάκος στο κλείσιμο της εκδήλωσης αναφέρθηκε, εκτενώς,  στην ηλικία του κτηρίου και στην ανάγκη που υπάρχει ώστε να συντηρηθεί η στέγη και τα κουφώματα του κτηρίου, σημειώνοντας ότι έχει συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη για την ανάγκη αυτή, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Ξάνθης θα προγραμματίσει τις παρεμβάσεις του στη συντήρηση του κτηρίου.

Στην εκδήλωση τον Δήμαρχο Ξάνθης εκπροσώπησε ο κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης και παραβρέθηκαν από τον Δήμο Ξάνθης η κα. Φένια Τσαγκάλα και ο κ. Ηλίας Ασκαρίδης, την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ο κ. Νεκτάριος Ορφανίδης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δ΄Σ Σ Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Συρλαντζής, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης και όλα τα στελέχη του Στρατοδικείου.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία των Xanthi Runners … δια του Σάκη Δασκαλόπουλου, ο οποίος υπηρετεί στο στρατοδικείο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι,  την πλούσια δεξίωση οργάνωσαν και προσέφεραν  οι κυρίες του Στρατοδικείου Ξάνθης, με αμιγώς  χειροποίητα νηστίσιμα και αρτύσιμα εδέσματα, κλέβοντας, κυριολεκτικά, τις εντυπώσεις, με τις ικανότητές τους.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά