Οι Robospecialists Ξάνθης με την ομάδα Lss Sat συμμετέχουν για τρίτη φορά στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαστημικού διαγωνισμού CanSats in Europe /Η προηγούμενη συμμετοχή τους σφραγίστηκε με την τρίτη θέση πανελληνίως!

Μετά την τρίτη θέση στον περυσινό διαγωνισμό CanSat in Greece, οι ROBOSPECIALISTS συμμετέχουν και φέτος , για τρίτη συνεχόμενη φορά, πιο έμπειροι και με ανανεωμένη την ομάδα τους, την Lss Sat, στοχεύοντας για μια ακόμη φορά την επιτυχία.

Ο διαγωνισμός CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής. Στόχος του είναι η εξοικείωσή των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο.

Ο μαθητικός διαγωνισμός αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Οι ομάδες αποτελούνται από 4 με 6 μέλη και καλούνται να οραματιστούν μια διαστημική αποστολή, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού για να την εκτελέσει. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή με την βοήθεια αλεξίπτωτου εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.

Με μόλις δύο μήνες προετοιμασία, η ομάδα Lss Sat των Robospecialists, βρίσκεται ήδη σε εξαιρετικά καλό επίπεδο και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της και του αρχηγού της οργανώνεται,  ολοκληρώνει τα σχέδια και προχωρά στο κατασκευαστικό μέρος της εργασίας, ετοιμάζει τις απαραίτητες αναφορές και ταυτόχρονα προωθεί τη δουλειά της στα μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Lss Sat, συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτικό τους, κ. Παπαδόπουλο Κώστα, και τη Γενική Γραμματέα του Δ.Σ, κ. Σταματία Κανδύλη, - σ.σ: την υπερδραστήρια πρόεδρο κ. Μαρία Γκαγκώνη την κράτησε μακριά μας μια εποχική ίωση- φιλοξενήθηκαν στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, μίλησαν για τη διάκριση τους στον προηγούμενο διαγωνισμό, για την εμπειρία τους από τις δυο προηγούμενες συμμετοχές τους και φυσικά για το νέο δορυφόρο που ετοιμάζουν.

Ο αρχηγός, Κυριάκος Τσαντίδης -μαθητής της Β’Λυκείου- και οι υπόλοιποι Lss Sat : Οζάν Μπαϊράμογλου- μαθητής της Γ’Λυκείου-,  Μπαρτού Μαμούτ- μαθητής της Γ’ Γυμνασίου-, Παναγιώτης Τσίλογλου – μαθητής Γ’ Λυκείου-,  και Σπηλιώτης Μιχάλης – μαθητής Β’Λυκείου-, έδωσαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το νέο δορυφόρο τους, εξήγησαν το έργο που επιτελούν στους τομείς που ανέλαβαν, μίλησαν για την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στους Robospecialists αλλά και από τη συλλογική δουλειά στην ομάδα.

Ήδη, γνωστοποίησαν, μέσα σε δυο μήνες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα σχέδια και ξεκινούν τις απαραίτητες κατασκευές ενώ  παράλληλα προετοιμάζουν τις απαραίτητες αναφορές όπου εξηγούν βήμα-βήμα πως εργάζονται για την ολοκλήρωση του δορυφόρου και ταυτόχρονα δημοσιοποιούν  τη δουλειά τους στο fb :  Robospecialists Canstas και στο Instagram : robospecialists- cansat.

Δεν είναι μόνο οι απίστευτες δεξιότητες αυτών των παιδιών που αξίζουν το θαυμασμό και τα συγχαρητήρια της τοπικής κοινωνίας αλλά και ο συγκροτημένος λόγος τους, η ευγένεια και η αυτοπεποίθηση που εκπέμπουν όταν δημόσια μιλούν για την ικανότητα τους να υλοποιούν τις ιδέες τους.

Ακούστε τους Lss Sat των Robospecialists.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά