‘Telegraph Road …on canvas’: η ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής του Θ. Μαρκόπουλου εγκαινιάζεται το Σάββατο στο Π

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού Θοδωρή Μαρκόπουλου, με τίτλο «Telegraph Road…on canvas», στην αίθουσα ‘Β.Τσουδερού’, στην καπναποθήκη Π, με την είσοδο ελεύθερη για όλους.

Ο καλλιτέχνης επιχειρεί να παρουσιάσει μέσα από τριάντα ένα έργα μια σειρά γεγονότων εικονοποιώντας τους στίχους του τραγουδιού  «The Telegraph Road». Τριάντα ένα έργα ζωγραφικής που περιγράφουν τη πορεία της κοινωνίας, την πορεία της ζωής μας. Που περιγράφουν μια πραγματικότητα τόσο γνώριμη και οικεία που τρομάζει.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει μια πρότυπη δραματοποίηση της έκθεσης από τους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου του Άγγελου Μουρβάτη ενώ δεν αποκλείεται – αν καταστεί δυνατό-  να φιλοξενηθεί , έστω και διαδικτυακά, ένας εκπρόσωπος των DIRE STRAΙTS, του συγκροτήματος που ερμήνευσε το τραγούδι το 1982.

Την επιμέλεια της  έκθεσης έχουν από κοινού οι: Βασίλειος Μακέδος, ιστορικός τέχνης και Αντώνης Βαρβατσούλιας, πολιτισμικός ερευνητής.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται απογευματινές ώρες από τις 17:00 – 21:00 και πρωινές κατόπιν συνεννόησης με την Γραμματεία του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 25410 29282.

Ακούστε τον δημιουργό κ. Θ.Μαρκόπουλο και τον κ. Α.Βαρβατσούλια, να μιλούν για την ιδιαίτερη αυτή εικαστική δουλειά η οποία παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά στην πόλη της Ξάνθης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά