Γ.Χατζηθεοδώρου: με ανοιχτές διαδικασίες στην κοινωνία προχωράμε προς το Συνέδριο/Ενημερωτική ημερίδα για ασφαλιστικά –εργασιακά, υπό την αιγίδα της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αύριο στο ΕΒΕ

Ανοιχτές στην κοινωνία είναι όλες οι διαδικασίες για το Συνέδριο ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα σηματοδοτήσει εκτός από τη διεύρυνση στον ευρύτερο δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο και την πολιτική ωρίμανση του,  μετά και την εμπειρία διακυβέρνησης της χώρας.

Ως τις 17 Απριλίου θα εγγράφονται νέα μέλη, τα οποία θα έχουν δικαίωμα ψήφου για το Συνέδριο,  από τις 13 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα,  αρχές Μαΐου θα εκλεγούν οι σύνεδροι και θα ακολουθήσει το Συνέδριο –τομή που θα επικυρώσει το μετασχηματισμό του κόμματος, ενημερώνει ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και εν αναμονή της συνεδρίασης της κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.

Οι εγγραφές νέων μελών θα συνεχισθούν και μετά τις 17 Απριλίου, αλλά τα μέλη αυτά δεν θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής στις συνεδριακές διαδικασίες.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου αναφέρθηκε στις εργασίες της Κ.Ε, η οποία εκτός από το ‘χάρτη’ της πορείας προς το Συνέδριο, προχώρησε και στον απολογισμό των αιτιών που δεν επέτρεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναπάρει τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά τον κατοχύρωσαν ως πολιτική δύναμη εξουσίας τόσο στην κοινωνία όσο και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας: ‘σε ένα κείμενο 62 σελίδων καταγράφονται τα συμπεράσματα της αυτοκριτικής και του απολογισμού των αιτιών αυτής της γλυκόπικρης ήττας’, επισημαίνει.

Κατέθεσε την άποψη του για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που πυροδότησε η ομιλία του προέδρου του κόμματος , Α.Τσίπρα, περί ‘αρμών εξουσίας’ αλλά και στο ερώτημα εάν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανησυχίες για τους ‘αρμούς’ του κόμματος: ‘ θυμίζω ότι μια ημέρα πριν παραλάβουμε την κυβέρνηση, ο τότε πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν νέους  γενικούς γραμματείς, θυμίζω ότι σε νευραλγικές θέσεις σε καίριους τομείς προώθησης του προγράμματος μας, που ενέκρινε ο λαός, υπήρχε νοοτροπία αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Σαφέστατα και η αναφορά είχε να κάνει με την εκτελεστική εξουσία. Σε ότι αφορά τους ‘αρμούς’ του κόμματος όχι μόνο δεν υπάρχει ανησυχία αλλά είναι απαραίτητο να ενταχθούν όλοι εκείνοι που εμπιστεύθηκαν, και συνεχίζουν να εμπιστεύονται, το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίστηκε το 1/5 των 251 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής που θα προκύψει από το Συνέδριο, να είναι από τα νέα μέλη’, υποστηρίζει.

Πληροφόρησε ακόμη και για το γεγονός ότι η 17μελής Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας τις οργανωτικές διαδικασίες σε τοπικό επίπεδο μέχρι το Συνέδριο οπότε και θα ξεκινήσουν οι εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης των τοπικών οργάνων,  απαντώντας με αυτόν τον τρόπο και στην κριτική που δέχθηκε το τοπικό όργανο για τη λειτουργία του.

Εκτίμησε ότι σύντομα θα αντιληφθεί η κοινωνία τη διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ εστιάζοντας σε πολιτικές αποφάσεις όπως η μετατροπή νοσοκομείων σε φορείς ιδιωτικού δικαίου, πράγμα –που σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδώρου- πολύ σύντομα θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας, πρωτίστως όμως στο κόστος που θα επωμιστεί για τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, ο πολίτης.

Στηλίτευσε τις ενέργειες της κυβέρνησης στους τομείς τόσο της οικονομίας- με αιχμή του δόρατος τις τράπεζες αλλά και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, θυμίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – , της εξωτερικής πολιτικής στις παρούσες γεωπολιτικές εξελίξεις- επικεντρώνοντας στη μη συμμετοχή της Ελλάδας στις διασκέψεις για τη Λιβύη και στην επικείμενη ανάρτηση από τον ΟΗΕ του μνημονίου Τουρκίας –Λιβύης-, αλλά και στο προσφυγικό, με τον προωθούμενο σχεδιασμό για επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά, που πάγωσε προς το παρόν μετά τις αντιδράσεις των νησιωτών, και τη δημιουργία κλειστών κέντρων, θυμίζοντας την κριτική που δέχθηκε για την αντιμετώπιση του προσφυγικού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, κάλεσε τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες στην ενημερωτική ημερίδα για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα, με ομιλητές τους κ.κ. Διονύση Τεμπονέρα, εργατολόγο-νομικό και Θοδωρή Μπαλτά, εκπαιδευτικό, μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου,  στις 19: 00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Ξάνθης.

Σήμερα το απόγευμα στις 19:30 στο καφέ ‘ΦΙΛΟΙΣΤΡΟΝ’ , ο κ. Μπαλτάς θα ενημερώσει για εργασιακά ζητήματα τους εκπαιδευτικούς της Ξάνθης.

Ακούστε τον κ. Γ.Χατζηθεοδώρου.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά