Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης συναντήθηκε εκπροσώπους των σωματείων ΑμΕΑ και δρομολογήθηκαν σημαντικές ενέργειες.

Μετά τη συνάντηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου  Ξάνθης κας. Έλενας Ροφαέλα στις 23/01/2020, με τους εκπρόσωπους του Σωματείου ΑΜΕΑ ΠΕ Ξάνθης, της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παράρτημα ΑΜΕΑ Ξάνθης και σχετικά με τα αιτήματα που τέθηκαν, αποφασίστηκαν τα εξής:

 

1. Σε ότι αφορά τη νομικά κατοχυρωμένη προτεραιότητα των ατόμων με αναπηρία στα ιατρικά ραντεβού και στοχεύοντας στην προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, το Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας θα προβεί τις παρακάτω ενέργειες:

– Θα επαναπροωθήσει τη ενημέρωση για τον συγκεκριμένο νόμο

– Θα ενημερώνει τους ασθενείς για τις ενδονοσοκομειακές διαδικασίες

– Θα παρεμβαίνει κατασταλτικά όταν κρίνεται ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος και καταπατάται θεμελιώδες δικαίωμα του Ατόμου με Ειδικές Ανάγκες.

– Θα λάβει βελτιωτικά μέτρα.

Για την χρήση του εν λόγω δικαιώματος παρακαλούνται οι συμπολίτες μας Αμεα να επιδεικνύουν την αντίστοιχη ταυτότητα – δελτίο αναπηρίας στο εκάστοτε τμήμα. Για κάθε είδους πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη του Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας κα Τσουλουφίδου Παναγιώτα.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. Επικοινωνίας: 2541351113, E-mail: gyp@hosp-xanthi.gr

2. Για τις θέσεις πάρκινγκ Αμεα εντός του προαύλιου χώρου του Νοσοκομείου από μη κατέχοντες του εν λόγω δικαιώματος, η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο, προληπτικό ή και κατασταλτικό, ώστε να εξαλειφθεί το παραπάνω φαινόμενο.

3. Όσον αφορά την λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Ξάνθης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης ήδη έχει ξεκινήσει την διαδικασία εκπόνησης σχεδίου επαναλειτουργίας, εξετάζοντας τις ενδεχόμενες εναλλακτικές λύσεις, για άμεσα αποτελέσματα.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες για την υγειονομική κάλυψη του Νομού μας, εργάζεται καθημερινά για τη βελτίωση των συνθηκών και είναι ανοιχτή στις όποιες προτάσεις ενισχύουν την ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας.

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά