Θ.Λ.Ε-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2020: Εντυπωσιάζει με τις εκδηλώσεις του ο Χ.Ο.Ξ/ Αύριο Σάββατο 22/02 η αναβίωση του εθίμου των Φανών από την Κοζάνη

Μια ζωντανή Διονυσιακή γιορτή από την Κοζάνη , που επαναλαμβάνεται τους τελευταίους τρεις αιώνες, έρχεται στην «αυλή» του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Κοζάνης «Οι Μακεδνοί» θα μεταφέρει την παραδοσιακή Κοζανίτικη Αποκριά στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Πιασμένοι χέρι – χέρι, άντρες και γυναίκες γύρω από την φωτιά, θα πουν τραγούδια της λεβεντιάς, της αγάπης, τραγούδια με έντονο το στοιχείο του αυτοσαρκασμού, της καθημερινότητας αλλά και σκωπτικά τραγούδια της Αποκριάς.

Το έθιμο των Φανών της Κοζάνης στηρίζεται στην αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου, εξηγεί ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης, κ. Νίκος Τσαρδίδης, ο οποίος καλεί αύριο στις 20:00, μικρούς και μεγάλους, στην πλατεία Διοικητηρίου, πάνω από το δημοτικό πάρκινγκ, να βιώσουν παρέα με τους «Μακεδνούς» το έθιμο των Φανών και να ξεφαντώσουν στο υπαίθριο γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα, τοπικά εδέσματα και κρασί  που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Είσοδος ελεύθερη για όλους.


Ακούστε τον κ. Ν.Τσαρδίδη.

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά