Χ. Γιαννακίδου: σε περιόδους κρίσης αναδεικνύεται η αξία των δημόσιων αγαθών

Σε περιόδους κρίσης αναδεικνύεται η αξία των δημόσιων αγαθών όπως η υγεία, η παιδεία, η εργασία , η ενέργεια κ.α., επισημαίνει η Γραμματέας του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης , κ. Χαρά Γιαννακίδου και προσθέτει με έμφαση: ‘ η πανδημία με τον κορονοϊό απέδειξε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του δημόσιου συστήματος υγείας’.

Ακούστε την κ. Χ.Γιαννακίδου.


Η κ. Γιαννακίδου με τη σημερινή της παρέμβαση εστίασε σε ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης,  στα οποία είτε σημειώνονται καθυστερήσεις είτε οι αποφάσεις της κυβέρνησης εγείρουν έναν έντονο προβληματισμό  όπως το ζήτημα των προσλήψεων εκπαιδευτικών, η αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων, οι καθυστερήσεις στα σχολικά γεύματα στο Νομό Ξάνθης- μόλις μια ημέρα πριν την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας του κορονοϊου ξεκίνησε στο Νομό η διάθεση των σχολικών γευμάτων, υποστηρίζει- αλλά και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που από ότι φαίνεται προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη της διδακτέας ύλης, η οποία προβληματίζει –είπε - και ως προς το εάν όλα τα σχολεία διαθέτουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή αλλά και εάν όλοι οι μαθητές έχουν την πολυτέλεια να διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα στα σπίτια τους για να συμμετέχουν.


Παράλληλα ανοιχτά εργασιακά θέματα, τα οποία μπορεί να πάγωσαν εξαιτίας του κορονοϊου και των επιβαλλόμενων έκτακτων μέτρων, συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα, επισημαίνει.




 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά