Ο Γιώργος Κολλάρος δε θα είναι τη Δευτέρα στην εβδομαδιαία επικοινωνία που για χρόνια κρατούσε με την Ξάνθη και τους Ανθρώπους της.

Τα ξημερώματα άφησε την  τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών ο Γιώργος Κολλάρος σήμερα Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, μένοντας με ισχυρή θέληση  έως την τελευταία στιγμή, δυνατός αγωνιστής, απέναντι στα ζητήματα υγείας που αντιμετώπιζε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Η φωνή του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης που κάθε Δευτέρα στις 10:00 με απόλυτη συνέπεια,  άνοιγε την Ενημερωτική εκπομπή της "Όμορφης Πόλης 89,9" δε θα ξαναακουστεί από τους δέκτες μας, αφήνει όμως πίσω του, καταγεγραμμένη,  μια μεγάλη παρακαταθήκη,  με εκατοντάδες θέματα που έβαζε στο τραπέζι της συζήτησης και έδινε συνεχώς το στίγμα, το αποτύπωμά του, στον τρόπο προσέγγισης, στη φιλοσοφία της υποστήριξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ενότητας, της ελευθερίας της έκφρασης, της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της καθημερινότητας.

Αγωνιστής στις γραμμές του ΚΚΕ για δεκαετίες,  Καθηγητής του ΔΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης στην Ξάνθη, Επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Ξάνθης, μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, την τελευταία περίοδο μετά από πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης  Μανώλη Τσέπελη,  μέλος της Διοίκησης του ΤΕΕ Θράκης, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, Γραμματέας του Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής, ενεργός πολίτης και ένθερμος  υποστηριχτής των αδύναμων και των αδυνάτων, χαμογελαστός και τσεκουράτος, παρών σε όλες τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, μπροστά στις παρεμβάσεις στη ΔΕΗ για επανασυνδέσεις ρεύματος σε απόρους συμπολίτες μας, ανέπτυσσε συνεχώς κοινωνική και πολιτική δράση, δίνοντας το παρών σε όλες τις πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις του Νομού Ξάνθης, με απίστευτη διαχείριση του προσωπικού του χρόνου για το όφελος της κοινωνίας.

Ο Γιώργος Κολλάρος γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και ήρθε στην Ξάνθη το 1974 ως φοιτητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών. Παρέμεινε στην Ξάνθη και συνέχισε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως μέλος ΔΕΠ όπου έφτασε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, ενώ το επιστημονικό του πεδίο ήταν οι συγκοινωνίες.

Ήταν μέλος του ΚΚΕ από το 1975 και είχε διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης του Νομού Ξάνθης, επί σειρά ετών μέλος της Διοίκησης του ΤΕΕ Θράκης και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, Γραμματέας του Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, ως επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όλη η Ξάνθη και όλοι από τη δοιήκηση, από τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, χαιρετούμε τον Άνθρωπο Γιώργο Κολλάρο και θα θυμόμαστε για πάντα, τον ελπιδοφόρο καλό του λόγο, το χαμόγελο και την αισιοδοξία του για όλα όσα προσέγγιζε στην ζωή του.

Εδώ θυμόμαστε την τελευταία, από τον αέρα της "Όμορφης Πόλης 89,9",  επικοινωνία μας,  τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, όπου με τη ζεστή καλημέρα του, προέτρεπε  όλους και όλες, να τηρούν σχολαστικά όλα τα μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊου.
 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά