Μπουρχάν Μπαράν: όλοι να παραμείνουν στα σπίτια τους γιατί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού είναι αυξημένος.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Επικοινώνησα σήμερα με τον Δήμαρχο Μύκης, κ. Ντελή ΧουσεΪν Ριτβάν, μετά την χθεσινή ανακοίνωση από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που έθεσε την περιοχή του Εχίνου σε πλήρη καραντίνα, χωρίς καμία εξαίρεση μετακίνησης, καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης την νόσου στην περιοχή -αλλά ακόμα και στις γύρω περιοχές- είναι υψηλότατος.

Η έναρξη της καραντίνας ισχύει από χθές, 25 Μαρτίου στις 18:00, και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή έως τις 7 Απριλίου 2020.

Όπως με διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος η Περιφέρεια και ο Δήμος θα μεριμνήσουν για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτη ανάγκης σε τρόφιμα, φάρμακα των κατοίκων της κοινότητας Εχίνου και για κάθε βοήθεια στους κατοίκους θα συνδράμει η διοίκηση Πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης, την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας έχει αναλάβει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον, το ΕΚΑΒ έχει προχωρήσει την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου με διάθεση ενός ειδικά εξοπλισμένου ασθενοφόρου και ακριβώς επειδή υπάρχει ζήτημα στο Νοσοκομείο Ξάνθης το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από μεριάς μου θα συνεχίσω να είμαι σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους φορείς για συνεχή ενημέρωση και όποια βοήθεια χρειαστούν οι συμπολίτες μας.

Καλώ τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν στα σπίτια τους γιατί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού είναι αυξημένος, ώστε να επανέλθει η ζωή μας το συντομότερο δυνατό στην κανονικότητα.

Με εκτίμηση,

Μπουρχάν Μπαράν

Βουλευτής Ξάνθης

Κινήματος Αλλαγής​

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά