Διασπορά;;; Εκατοντάδες νέοι, θα μετακινηθούν σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας.

Το ζήτημα που προέκυψε με την οδηγία για κλείσιμο των φοιτητικών λεσχών,  αλλά και των φοιτητικών εστιών συζητήσαμε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 με τον κ. Στάθη Κατσιμπίνη από το Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης.

Το κύριο θέμα που μπαίνει με το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών, είναι καταρχήν η μετακίνηση μεγάλου αριθμού νέων κατά βάση ανθρώπων προς τα μέρη καταγωγής τους και τις πατρικές τους εστίες και η άμεση επαφή με ανθρώπους αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, τους γονείς τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως και τώρα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας και το "Μένουμε σπίτι"  επιδιώκουμε ακριβώς το αντίθετο, επιδιώκουμε τη μη μετακίνηση πληθυσμού, γενικά, και πολύ περισσότερο τη μαζική μετακίνηση πληθυσμού από πολλά μέρη της χώρας,  σε επίσης πολλά μέρη της χώρας, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα διασποράς, έστω και θεωρητικής.

Ο Στάθης Κατσαμπίνης βέβαια δε στάθηκε μόνο σε αυτό, αλλά σε αρκετά ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές, το πανεπιστήμιο και την τοπική κοινωνία.

Ακούστε τον Στάθη Κατσιμπίνη:

 

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ
  • Να συνεχιστεί κανονικά η σίτιση και όλες οι φοιτητικές παροχές των φοιτητών που έχουν παραμείνει στην πόλη.
  • Επαρκή καθαριότητα στα κτίρια. Καθαρισμός κτιρίων 2 φορές την ημέρα. Για το λόγο αυτό, απαιτούμε άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Συχνές απολυμάνσεις όλων των κτιρίων εδώ και τώρα! Να παρθούν όλα τα μέτρα φιλοξενίας των οικοτρόφων για το χρονικό διάστημα που πρέπει τα κτίρια να μείνουν κενά μετά την απολύμανση.
  • Άμεση και δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης (σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) σε κάθε όροφο κάθε κτηρίου και ατομικά σε όλους τους οικότροφους για την προσωπική τους υγιεινή.
  • Δωρεάν εκτέλεση του τεστ για τον Covid-19 στα πλαίσια του Ιατρικού Τμήματος ΕΜΠ και δωρεάν μετακίνηση για όποιον φοιτητή επιθυμεί να αποχωρήσει από την εστία.
  • Το προσωπικό των εστιών να εφοδιαστεί δωρεάν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διασφάλιση της υγιεινής (σκουφιά, γάντια, μάσκες, κλπ).
  • Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία της χώρας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματα και τους αγώνες των υγειονομικών!

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά