Κ.Βογιατζής: να ενισχυθεί άμεσα το εθνικό σύστημα υγείας. Με χορηγίες και προσφορές δεν στήνεται Ε.Σ.Υ.

Η άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον απαραίτητο αριθμό ιατρών και νοσηλευτών, η επίταξη μονάδων και αναγκαίων υλικών για τη στήριξη της υποδομής του δημόσιου συστήματος υγείας, ο επαρκής εφοδιασμός του υγειονομικού προσωπικού με κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, είναι οι προτεραιότητες αυτή τη στιγμή εκτιμά το μέλος της Τ.Ε Ξάνθης του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ξάνθης και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, κ. Κώστας Βογιατζής.


Επιχειρηματολογώντας επί της εκτίμηση του ο κ. Βογιατζής φέρνει σαν παράδειγμα το γεγονός ότι χρειάστηκε, μόλις χθες, η παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Θανάση Παφίλη προς τον υπουργό Εθνικ’ής Άμυνας και η παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Α.Μ.Θ κ. Δημήτρη Παπατολίδη προς τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ, για να επιλυθεί η επείγουσα ανάγκη που υπήρχε για μέσα ατομικής προστασίας στο 212 ΚΙΧΝΕ στην Ξάνθη.


Με χορηγίες και προσφορές δεν είναι δυνατόν να στηθεί δημόσιο σύστημα υγείας και να σηκώσει το βάρος της πανδημίας, υποστηρίζει.


Σημειώνει ότι αντίστοιχες ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας , που θα μπορούσαν να καταστούν επικίνδυνες αν δεν καλυφθούν άμεσα, διαπιστώνονται και σε χώρους εργασίας που λειτουργούν, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να βρίσκονται εκτεθειμένοι.


Τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν το γεγονός ότι το βάρος της πανδημίας το σηκώνουν τα δημόσια συστήματα υγείας σε όλο τον πλανήτη, δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να το αγνοήσει , επισημαίνει και προσθέτει: ‘με την υγειονομική κρίση που βιώνουμε καταρρέουν δυο κατασκευασμένοι μύθοι : ο μύθος της συνύπαρξης του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα υγείας και ο  μύθος της αλληλεγγύης της Ε.Ε.’.


Ακούστε τον κ. Κώστα Βογιατζή.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά