Συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου η Οικονόμική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

 

Πρόσκληση, σε δια περιφοράς, τακτική συνεδρίαση, της Οικονομικής Επιτροπής, στις 7 Απριλίου 2020, ημέρα Τρίτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και ώρα έναρξης 09:0012:00 ώρα λήξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 184 του Ν.4365/2019, το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης Κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του», την αριθμ.18318/13-3-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, την αριθμ.40/-31-3-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες διατάξεις, προκειμένου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, στα παρακάτω θέματα, της ημερήσιας διάταξης

 

01ο ΘΕΜΑ : 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

02ο ΘΕΜΑ : Έγκριση αναστολής κατά το χρονικό διάστημα από 20-3-2020 έως 30-4-2020 κάθε προθεσμίας που προβλέπεται στο νομικό πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων έργων του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Ιωάννης Ζερενίδης, Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

03ο ΘΕΜΑ : Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής αντικειμένου των συμβάσεων προμηθειών, σύμφωνα με τον Ν.4412/2016 (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης, Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

04ο ΘΕΜΑ : Έγκριση πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (εισηγήτρια Πολυξένη Καρακατσάνη, χρήστης ΕΣΗΔΗΣ)

05ο ΘΕΜΑ : Κατάρτιση των όρων διενέργειας φανερής πλειοδοτικής προφορικής δημοπρασίας, για την εκμίσθωση  έκτασης 31.335.00 τ.μ. καλλιεργήσιμης γής του Αγροκτήματος Ιωνικού της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου, Δήμου Ξάνθης, για την καλλιεργητική περίοδο πενταετίας από το έτος 2020 έως και το έτος 2024 (εισηγητής Απόστολος Ελευθεριάδης, Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης)

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Εμμανουήλ Τσέπελης

Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣHΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

1)       Για τη δια περιφοράς λήψη απόφασης, απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των μελών τού συλλογικού οργάνου.

2)       Εκδίδεται η πρόσκληση συνεδρίασης με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, που αποστέλλεται στα μέλη τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν την συνεδρίαση.

3)       Στην πρόσκληση αναγράφονται η ημέρα, ο χρόνος έναρξης - λήξης και ο τρόπος συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών.

4)       Μαζί με την πρόσκληση αποστέλλονται οι εισηγήσεις των θεμάτων για τα οποία θα ληφθεί απόφαση.

5)       Τα συμμετέχοντα στο όργανο μέλη, έχουν δικαίωμα να αποστείλουν με e-mail την ψήφο τους επί κάθε θέματος που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, το αργότερο μέχρι τρεις (3) ώρες (12:00) μετά την ώρα σύγκλησης, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση.

Η ψήφος τού κάθε μέλους (ναι, όχι  (με αιτιολόγηση), λευκό, παρών) θα αποστέλλεται στο e-mail τού γραφείου τής οικονομικής επιτροπής τού Δήμου Ξάνθης, (oikonomiki.epitropi@cityofxanthi.gr) .

6)       Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, δηλαδή μέχρι την πάροδο τριών (3) ωρών (12:00) από την ώρα σύγκλησης, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση κάθε συνεδρίασης.

Τα μέλη που δεν θα αποστείλουν ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντα).

7)       Είναι προφανές ότι στις δια περιφοράς συνεδριάσεις, τα στάδια της συζήτησης, πρωτολογίας και δευτερολογίας παραλείπονται, αφού η συνεδρίαση δεν γίνεται με τη συνήθη διαδικασία και δεν υπάρχει φυσική παρουσία.

8)       Οι αποφάσεις που θα ληφθούν με την δια περιφοράς διαδικασία, θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

9)       Κάθε μέλος του συλλογικού οργάνου μπορεί να ζητά περαιτέρω στοιχεία επί των εισηγήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά