Μια αλήθεια και μια πρόταση από τον Λ.Καϊτετζίδη

Μια διαφορετική παρέμβαση από το Λάμπη Καϊτετζίδη έγινε στη σημερινή ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.


Υπενθύμισε σε όλους όσους δυσανασχετούν με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία και το ‘Μένουμε σπίτι’ ότι χρόνια τώρα υπάρχουν δίπλα μας συμπολίτες για του οποίους οι περιορισμοί εξαιτίας του κορονοιού είναι η καθημερινότητα τους : είναι τα άτομα με αναπηρίες που είτε λόγω ανεπαρκών υποδομών στις πόλεις είτε λόγω της αναπηρίας τους είναι υποχρεωμένοι να μένουν σπίτι.


Και αυτές οι ώρες στο σπίτι, διαβεβαιώνει, μπορούν να γίνουν δημιουργικές και ευχάριστες. Αρκεί να το θέλει κανείς.


Ακούγοντας τα μηνύματα του προέδρου του Ι.Σ.Ξ κ. Καραδέδου και του προέδρου του συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών κ. Παπαχρόνη στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, να μην αποθαρρύνονται –αφού τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας- οι εθελοντές αιμοδότες από τη γενική ανησυχία που προκαλεί η εξάπλωση του κορονοϊου, προέτρεψε τους υγιείς συμπολίτες να συνεχίσουν να δίνουν ζωή προσφέροντας το αίμα τους κυρίως τώρα, στις ημέρες που σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η ασθένεια και η απειλή του θανάτου.


Τέλος, πρότεινε στους συμπολίτες να συνεορτάσουμε στις γειτονιές μας , που είναι και οι ενορίες μας, την Ανάσταση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στα μπαλκόνια μας και όλοι μαζί να πούμε το ‘Χριστός Ανέστη’ αλλά και τη Μεγάλη Παρασκευή να συναντηθούμε στα μπαλκόνια ή στις αυλές μας ακούγοντας από τα ραδιόφωνο, το διαδίκτυο ή την τηλεόραση την Ιερή Ακολουθία του Επιταφίου.


Μπορεί αυτό το Πάσχα να είναι παράξενο αλλά μπορούμε και εμείς να είμαστε όλοι μαζί, από απόσταση....


Ακούστε τον κ. Λ.Καϊτετζίδη.


 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά