Α.Καραδέδος: πάμε καλά όμως δεν επιτρέπεται εφησυχασμός/ Η μάσκα προστατεύει , τα τεστ είναι αναγκαία, η ενημέρωση ελλιπής

Την εκτίμηση ότι μετά τη λήψη των αυξημένων περιοριστικών μέτρων σε Δήμους της Π.Ε.Ξάνθης, φαίνεται να ελέγχεται η κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊου στο νομό, κάνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Καραδέδος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.


Αυτό όμως μόνο εφησυχασμό και χαλάρωση της απαιτούμενης συμπεριφοράς όλων μας δεν σημαίνει, προσθέτει, και- για μια ακόμη φορά- επιμένει στην αναγκαιότητα έναρξης των τεστ διάγνωσης ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό γίνεται μια καθαρή εικόνα, ικανή να επιτρέψει ασφαλείς εκτιμήσεις για το πώς πρέπει να γίνουν οι επόμενοι βηματισμοί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊου και την προστασία της κοινωνίας.


Ακούστε τον πρόεδρο του Ι.Σ.Ξ. κ. Α.Καραδέδο.


Ο κ. Καραδέδος, επίσης για πολλοστή φορά , επισημαίνει ότι η μάσκα προστατεύει καθώς συγκρατεί ικανοποιητικό ιικό φορτίο και συστήνει τη χρήση κατά τις εξόδους σε χώρους όπως τα σουπερ-μάρκετ ή χώρους εργασίας όπου εργάζονται –ή δέχονται κοινό- αρκετοί άνθρωποι.


Προτρέπει όσους συμπολίτες δύνανται να αιμοδοτήσουν να το πράξουν, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για την υγεία τους.


Τέλος, εκφράζει τη διαφωνία του για τον τρόπο ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα, καθώς απουσιάζει παντελώς η παρουσίαση δεδομένων ανά τοπική κοινωνία, γεγονός το οποίο ήδη έχει επισημανθεί και από μέσα ενημέρωσης.



 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά