Μ.Μίλκογλου: να χαρακτηριστεί νεκρός χρόνος το διάστημα που ανέστειλαν τη λειτουργία τους τα καταστήματα με εντολή κυβέρνησης για να αντέξει η αγορά

Την ανάγκη να χαρακτηριστεί νεκρός ο χρόνος που τα καταστήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους με εντολή της κυβέρνησης και η επανεκκίνηση για την επιστροφή στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς να ξεκινήσει με αυτό ως δεδομένο , επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης , κ. Μίμης Μίλκογλου.


Οι επιπτώσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στην αγορά είναι τεράστιες και δυσανάλογες με το βάρος που μπορούν να επωμιστούν οι πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ακόμη δεν ορθοπόδησαν από τις συνέπειες της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης, τονίζει.

Ακούστε τον κ. Μ. Μίλκογλου.


Είναι μαθηματικά αδύνατο για τα καταστήματα του μεγέθους της αγοράς της Ξάνθης- τα περισσότερα είναι οικογενειακές επιχειρήσεις- να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που τρέχουν κατά το διάστημα που παραμένουν κλειστά, με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:’ η επανεκκίνηση θα πρέπει να γίνει με τη βοήθεια της πολιτείας και με δεδομένο ότι αυτό το διάστημα, της αναστολής λειτουργίας με εντολή της κυβέρνησης, θα χαρακτηριστεί νεκρό. Αναλογιστείτε ότι αυτές τις ημέρες η αγορά, παραδοσιακά , παίρνει τη βαθιά ανάσα από την κίνηση λόγω εορτών. Αυτή η ανάσα κόπηκε. Η προμήθεια των προϊόντων, σε πολλά μαγαζιά, για την ανανέωση της ανοιξιάτικης περιόδου είχε γίνει ήδη πριν το κλείσιμο αλλά αυτά τα προϊόντα δεν θα πουληθούν ποτέ. Πάμε για καλοκαίρι. Και τα πάγια έξοδα και οι υποχρεώσεις, όσο πίσω και να πάνε, μας κυνηγούν ήδη. Δεν καλύπτονται ούτε από τα επιδοματικά μέτρα των 800 ευρώ ούτε από την πίστωση χρόνου’.


Εκείνο που θυμώνει τους εμπόρους και επαγγελματίες της πόλης είναι το αναμφισβήτητο γεγονός ότι παρά την απαγόρευση και την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, τα είδη και προϊόντα που αυτά διέθεταν, τώρα πωλούνται από τα σούπερ- μάρκετ, δίνοντας ένα ακόμη πιο δυνατό χτύπημα στην πληττόμενη αγορά : ‘ από τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία των καταστημάτων μας γιατί επιτρέπεται η πώληση των προϊόντων που διαθέταμε από τα σούπερ μάρκετ;

Πωλούν από ρούχα και υποδήματα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές. Είναι είδη πρώτης ανάγκης; Βάζουμε πλάτη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά αυτό δεν έπρεπε η ίδια η κυβέρνηση να το επιτρέψει.

Οι συνάδελφοι όλοι είναι αγανακτισμένοι’, επισημαίνει.







 

 

 

 

 

 

 

Δύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά