Λ.Καϊτετζίδης: Να ανοίξουμε όλοι τα ραδιόφωνά μας τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου, να ζήσουμε και το φετινό Πάσχα όλοι μαζί, μένοντας σπίτια μας



Την πρόταση του να βιώσουμε και φέτος το μήνυμα της νίκης της ζωής απέναντι στο θάνατο, το μήνυμα της Ανάστασης της εορτής του Πάσχα, υπενθυμίζει σε όλους μας ο συμπολίτης μας κ. Λάμπης Καϊτετζίδης .


Από τα μπαλκόνια , γείτονες και φίλοι , να μένουμε σπίτι, να ακούμε τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και έτσι βιώνοντας και φέτος με την ίδια ένταση τα Θεία Πάθη να συνεορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί στα μπαλκόνια και τις αυλές μας, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, την Ανάσταση του Κυρίου.

Κάποια λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου μπορούμε όλοι να γίνουμε από ένα ηχείο,  σε ολόκληρη την περιοχή της Ξάνθης, να ανοίξουμε σε μια λογική ένταση τα  ραδιόφωνά μας, στους 89,9Mhz  ή στους 93,8Mhz,  ο καθένας το δικό του ραδιόφωνο και ενώνοντας ουσιαστικά τον ήχο με τον διπλανό μας, με το γείτονά μας,  να ακούσουμε το "Χριστός Ανέστη" όλοι μαζί, να ευχηθούμε ο ένας με τον άλλο, από απόσταση, μένοντας σπίτι, αγαπώντας πραγματικά και ουσιαστικά τον συνάνθρωπο.


Αυτό το παράξενο Πάσχα, να μείνει στη θύμηση μας ως το Πάσχα που ζήσαμε μέσα στις καρδιές μας και δίπλα στις κλειστές εκκλησιές μας.


Παράλληλα κάλεσε όλους τους έχοντες δημόσιο λόγο σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο με την υγειονομική κρίση σε εξέλιξη , να είναι πολύ προσεκτικοί.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Θεόδωρος Σκοπιανός

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά