Σεβασμιότατος Ξάνθης: Στις 12 παρά πέντε το βράδυ του Μ. Σαββάτου βγείτε όλοι στα μπαλκόνια και τις αυλές με το κερί αναμμένο για το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

-Το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής ανάψτε ένα κερί στο σπίτι σας για τους κεκοιμημένους. Εγώ θα τελέσω το τρισάγιο για όλους…

Και αυτό το πρωτόγνωρο Πάσχα, που αντίστοιχο ουδέποτε υπήρξε, θα το εορτάσουμε όλοι μαζί, τόνισε στο βαθιά συγκινητικό μήνυμα του -μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου- ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου κ.κ. Παντελεήμων.


Με λόγο βάλσαμο για τις ψυχές όλου του ποιμνίου της Ιεράς μας Μητρόπολης, ο Σεβασμιώτατος μας κάλεσε όλους, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής όταν θα ακούσουμε τις καμπάνες των εκκλησιών να ηχούν πένθιμα, να ανάψουμε ένα κερί στο σπίτι μας . Εκείνη την ώρα θα τελεί το τρισάγιο στα Νεκροταφεία Ξάνθης για όλους τους κεκοιμένους μας.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Ξάνθης σε όλα τα κοιμητήρια θα ανάβει τα καντηλάκια με 6.000 κεριά διαρκείας, ώς προέκταση του δικού μας χεριού, για τους κεκοιμημένους αγαπημένους ανθρώπους μας, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.


Πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, στις δώδεκα παρά πέντε, μας κάλεσε όλους με το κερί αναμμένο να βγούμε στα μπαλκόνια και τις αυλές μας :’ εμείς από τις εκκλησιές μας, εσείς από τα μπαλκόνια και τις αυλές, όλοι μαζί και φέτος, θα πούμε και θα ακούσουμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ’.

Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε το κάθε σπίτι μας, ένα ηχείο.  Να συντονιστούμε στους 89,9 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης "Όμορφη Πόλη" ή στους 93,8 στο σταθμό της Μητρόπολης "Διακονία FM" και σε μια λογική ένταση να ακούσουμε όλοι από το σπίτι μας, από το μπαλκόνι μας, από κοινού,  το Αναστάσημο μήνυμα στον ίδιο χρόνο, καθώς και οι δύο συχνότητες θα μεταδίδουν απευθείας από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας.

Μια μικρή τεχνική λεπτομέρεια..... Αυτό πρέπει να γίνει ΜΟΝΟ από το ραδιόφωνο, καθώς η ακρόαση από το διαδύκτιο έχει χρονικές καθυστερήσεις, διαφορετικές από σημείο σε σημείο, από συσκευή λήψης σε συσκευή λήψης, οπότε δεν υπάρχει χρονικός συγχρονισμός.


Ακούστε τον Σεβασμιότατο.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Θεόδωρος Σκοπιανός

Φωτογραφία: xanthinews.gr

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά