Ανάσταση 2020. Όλη η Ξάνθη έζησε τη Μεγάλη Ανάσταση με τις λαμπάδες στο χέρι και το Χριστός Ανέστη-Αληθώς Ανέστη από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.

Η συγκίνηση μεγάλη για όλους, όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2020 όλα τα μπαλκόνια της Ξάνθης, όλες οι αυλές, "μένοντας στο σπίτι" γέμισαν με αναμμένα κεριά, με αναμμένες λαμπάδες μόλις άκουσαν από τον Μητροπολίτη Ξάνθης το "Δεύτε Λάβετε Φως" και το "Χριστός Ανέστη" ακούστηκε από άκρη σε άκρη και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή καθώς λεπτό το λεπτό και ένα ακόμη ηχείο-ραδιόφωνο έπαιζε στη γειτονιά από την απευθείας μετάδοση της Ακολουθίας της Αναστάσεως από τον Ιερό Καθεδρικό ναό Της Του Θεού Σοφίας, μετατρέποντας όλη την πόλη σε ένα τεράστιο ηχείο που μετέδιδε το μήνυμα της ΑΓΑΠΗΣ.

Η παράκληση του Μητροπολίτη εισακούστηκε και το Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη, Χρόνια πολλά.... αντάλλασσαν από απόσταση σωματική, αλλά με εσωτερική επαφή, ουσιαστική και ισχυρή, όλοι όσοι άκουσαν με τη δύναμη της ψυχής τους, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης.

Ακούστε τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου που ευχήθηκε λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα κατά την ολοκλήρωση της ακολουθίας.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά