Α.Στεπανιάν: ο αγώνας των Αρμενίων για την αναγνώριση της γενοκτονίας από την Τουρκία θα συνεχισθεί μέχρι και την δικαίωση

Ενόψει της 105ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία, το μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, κα. Αντρίκ Στεπανιάν ενημερώνει για τις φετινές εκδηλώσεις , οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας αλλά και για το διαχρονικό αίτημα που δεν είναι άλλο από την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την ίδια την Τουρκία.

Οι εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν διαδικτυακά , μέσω της ημερήσιας αρμενικής εφημερίδας Αζάτ Όρ και της ιστοσελίδας της azator.gr,  καθώς και στη σελίδα της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής στο Facebook.

Αναγκαστικά ο σχεδιασμός για την υλοποίηση των εκδηλώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία- Θράκη που κάθε χρόνο γινόταν σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση –σ.σ: όπως υπενθύμισε η κ. Στεπανιάν από το 1996, χρονιά που η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων , οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από κοινού- ανατράπηκε εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στην περιφέρεια Α.Μ.Θ η κεντρική εκδήλωση μνήμης ήταν προγραμματισμένη να γίνει φέτος στην Καβάλα, με κεντρική ομιλήτρια την πρώην ευρωβουλευτή της Κύπρου κ. Ελένη Θεοχάρους, όμως τελικά αποφασίσθηκε να γίνει μια κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση και να μεταδοθεί,  διαδικτυακά επίσης, η θρησκευτική τελετή.

Ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους Ξάνθης θα πραγματοποιήσει και φέτος την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία, αφιερωμένη στη μνήμη του 1,5 εκ. θυμάτων της Γενοκτονίας, στην αρμενική λέσχη –στην οδό Αγίου Ελευθερίου 54- με τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας.

Η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου για συμμετοχή στην αιμοδοσία είναι συγκινητική, επισημαίνει η κ. Στεπανιάν.

Στο περιθώριο της ενημέρωσης για την εκδήλωση μνήμης και  επικαιροποίησης του διαχρονικού αιτήματος του Αρμενικού λαού για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία, η κ. Στεπανιάν , με την ιδιότητα της γιατρού, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης από όλη την τοπική κοινωνία της Ξάνθης του αιτήματος του ιατρικού κόσμου του νομού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊου , αίτημα που έχει να κάνει με τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής στο Νοσοκομείο της Ξάνθης ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διενέργεια μοριακών τεστ στον πληθυσμό της περιοχής που παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ακούστε την κ. Α.Στεπανιάν.

Τοπικά