Ο Γιάννης Δελής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Αμέσως μετά την περιοδία κλιμακίου του ΚΚΕ  στην Ξάνθη, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης  Γιάννης Δελής, μίλησε στη ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης.

Ακούστε τον

Ο κ. Δελής αναφέρθηκε στις διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης  και στη σημασία της πλήρους στελέχωσης με όλο το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό, με μόνιμη σχέση εργασίας.

Αυτή τη στιγμή με βάση τα οργανογράμματα με μόνιμο προσωπικό καλύπτεται περίπου το 60% των γιατρών (75% με τους επικουρικούς) και το 75% του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ στις υπόλοιπες ειδικότητες κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες, σημείωσε ο κ Δελής ενώ στην επισήμανσή μας οτι άνοιξαν και νέές ΜΕΘ με ιδιωτική χωρηγία, τόνισε οτι αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία νέων ΜΕΘ αλλά και  μηχανήματος PCR για την πραγματοποίηση των τεστ στο νοσοκομείο.

            Από την επι τόπου παρουσία του κλιμακίου,  αναδείχτηκε η ανάγκη στις συνθήκες πανδημίας να υπάρχει  κεντρικός σχεδιασμός, όπως  και  η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών αυτήν την περίοδο (π.χ. χορήγηση προβλεπόμενων αδειών) και η ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

            Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Μύκης (o δήμαρχος δεν μπόρεσε να είναι λόγω έκτακτης ανειλημμένης υποχρέωσης)  αναδείχτηκε το οξυμένο πρόβλημα με τη μη λειτουργία σε 24ωρη βάση του ασθενοφόρου λόγω έλλειψης οδηγού και η υποστελέχωση του δήμου, καθώς υπάρχουν μόνο 35 δημοτικοί υπάλληλοι (50% του οργανογράμματος) σε έναν ορεινό δήμο με περίπου 16.000 μόνιμους κατοίκους.

Το επόμενο διάστημα με κρατική χρηματοδότηση πρέπει να προχωρήσουν έργα που έχουν να κάνουν με ζητήματα υγιεινής, όπως αυτά για την επίλυση της λειψυδρίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αποχετευτικών και βιολογικών καθαρισμών σε χωριά, όπως ο Κένταυρος.

  Ο Γιάννης Δελής σημείωσε τέλος οτι από τα ζητήμτα που αντιμετωπίστηκαν στον ορεινό Δήμο Μύκης, αναδείχτηκε και το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και της εργασίας στο εξωτερικό πολλών  κατοίκων του δήμου σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, πολλές φορές με κουτσουρεμένα ασφαλιστικά δικαιώματα με βάση τις ευρωενωσιακές οδηγίες.

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά