Γ.Χατζηθεοδώρου: ελλειμματική η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης κεντρικά και τοπικά

Ήταν αναγκαίο να εισακουσθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και να ληφθούν εμπροσθοβαρή μέτρα ώστε η επανεκκίνηση της οικονομίας να γίνει με ασφάλεια σε ότι αφορά την  επαναλειτουργία των ΜμΕ, και σε αυτό αποσκοπούσε η οικονομική πρόταση ύψους 24 δις του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο Γραμματέας της Ν.Ε.Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, στην παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου επισήμανε ότι η αξιοποίηση του αποθεματικού των 37 δις  για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης είναι απαραίτητο να γίνει, όπως απαραίτητο ήταν πέρα από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα –που σωστά ελήφθησαν είπε- να υπάρχει και ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα plan b, είπε χαρακτηριστικά για την διαχείριση της πολυμέτωπης κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Εκτίμησε ότι οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης θα οδηγήσουν τελικά στο 4ο μνημόνιο,  για το οποίο κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φέρει η Ν.Δ.

Στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης στα ευρωπαϊκά όργανα όπου συζητήθηκε η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης σε επίπεδο Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν απούσα, αναφέρθηκε στο χρόνο που η ελληνική κοινωνία, πειθαρχώντας στα μέτρα, έδωσε στην κυβέρνηση ώστε να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αλλά δεν το έπραξε, εξέφρασε την διαφωνία του με το άνοιγμα των σχολείων και ταυτόχρονα άσκησε έντονη κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που μεσούσης της πανδημίας έφερε ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά τα διογκώνει.

Διαπίστωσε έλλειμα αντιμετώπισης των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης και στην τοπική αυτοδιοίκηση, επανάφερε το θέμα της σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου για συζήτηση ώστε να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης και στήριξης του επαγγελματικού κόσμου, των δημοτικών υπαλλήλων και των συνδημοτών που επηρεάζονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, θέμα που είπε έθεσαν 29 δημοτικοί σύμβουλοι και έπρεπε να συζητηθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και αντ’ αυτού ορίσθηκε για τον Ιούλιο υποστήριξε –σ.σ: για το θέμα αυτό το οποίο απασχόλησε την επικαιρότητα υπενθυμίζουμε ότι υπήρξαν διαφορετικές ερμηνείες και προσεγγίσεις που και δημόσια διατυπώθηκαν από παρατάξεις και προεδρείο-  γνωστοποίησε ότι τις προτάσεις της παράταξης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’ για τη στήριξη επαγγελματιών και κοινωνίας που θα έμπαιναν στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, τις κατέθεσε ο ίδιος στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ , ο πρόεδρος της οποίας δεσμεύθηκε να μεταφέρει στην ΚΕΔΕ. Υποστήριξε, τέλος, ότι η στάση της δημοτικής αρχής παρά τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να ισχυροποιηθεί η φωνή του Δήμου σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, δείχνει ότι δεν θέλει βοήθεια. Παρόλα αυτά , πρόσθεσε, δεν μπορούν να γίνονται ενέργειες εν κρυπτώ και χωρίς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου. Πρότεινε, τέλος, τη σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου στο Δήμο Ξάνθης με τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου και των επικεφαλής των παρατάξεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, η οποία είπε παρά την μετάβαση στην ομαλότητα με περιορισμούς, δεν έχει τελειώσει.

Ακούστε τον κ. Γ.Χατζηθεοδώρου.

 

Πολιτικά
Τοπικά