Ξάνθη-Πόρτο Λάγος: Δωρεάν Μπλέ Καβούρι στο πιάτο σας, με τη συνταγή του σεφ Νίκου Τσέρνου// Σήμερα η τελευταία ευκαιρία….

-Μπλέ Καβούρι, με ζυμαρικά Σοφίας Γεύσεις, Σερνάν από τον Έβρο και κρασιά της οινοποιίας Passas  του Γιώργου και του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

-Κάποιοι θα τα γευθούν για τρίτη ημέρα σήμερα.....

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε ένα παραδοσιακό καΐκι στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος, στις 7 το απόγευμα και σήμερα Κυριακή  6 Ιουλίου 2025.

Οι συμμετέχοντες  έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν δωρεάν μεζέ, γεμάτο αρώματα και νοστιμιά, ενώ παράλληλα ζούν  τη μοναδική εμπειρία της λίμνης που διηγείται τη δική της ιστορία μέσα από τα προϊόντα της.

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εκδήλωση, που συνδυάζει παράδοση, φυσικό πλούτο και τοπικά προϊόντα, διοργανώνεται φέτος στο Πόρτο Λάγος, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας 2025.

Η γιορτή αυτή διοργανώνεται με τη συνεργασία του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγος, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων, του Δήμου Αβδήρων και της Κοιν.Σ.Επ.“Συμμετέχω”, αναδεικνύοντας τον πλούτο της περιοχής και προβάλλοντας την παράδοση της ναυτοσύνης και της γαστρονομίας.

 Η λίμνη Βιστωνίδα, η σημαντικότερη ελληνική πηγή αλιείας μπλε καβουριού με τη μεγαλύτερη παραγωγή στη χώρα, φιλοξενεί μία μοναδική εμπειρία γεύσης που αναδεικνύει το πολύτιμο αυτό θαλασσινό προϊόν.

Η πρόταση μαγειρέματος του μπλε καβουριού ανήκει στην πρόεδρο της Κοιν.Σ.Επ. ThrakiPedia , κα Βιολέτα Σιστρίνη, σε συνεργασία με τον Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας ΕΛΓΟ «Δήμητρα», κ. Μάνο Κουτράκη, και αποτυπώνει όλη τη γευστική και πολιτιστική αξία της περιοχής.

Στην εκδήλωση, ο γνωστός σεφ Νίκος Τσέρνος αναλαμβάνει να μαγειρέψει φρέσκο μπλε καβούρι επιτόπου, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αυθεντική γευστική εμπειρία.

Το μπλε καβούρι, αλιευμένο από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Πόρτο Λάγος στη λίμνη Βιστωνίδα, μαγειρεύεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Θράκης, προερχόμενο από την εταιρεία Βιστώνις, και συνοδεύεται από τοπικά προϊόντα, όπως ζυμαρικά από την Σοφίας γεύσεις, Σαρνάν από τον Έβρο και κρασιά της οινοποιίας Passas  του Γιώργου και του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Ήρθε η ώρα το μπλε καβούρι της λίμνης Βιστονίδας να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στο ελληνικό τραπέζι.

 Μια πρόσκληση σε όλους να βιώσουν μια αυθεντική, τοπική γευστική εμπειρία, γεμάτη ιστορία, θάλασσα και παράδοση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά