Το Ψήφισμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης για την Εργατική Πρωτομαγιά της 1ης Μάη 2020.

 

                Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα αγώνα της εργατικής τάξης, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η πάλη των εργαζομένων για ισότητα και δικαιοσύνη συνεχίζεται αδιάκοπα.

            Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 αναδεικνύει την έννοια της αλληλεγγύης καθώς συνιστά το διαχρονικό αντίδοτο κατά τη διάρκεια αλλά και τη μετέπειτα περίοδο από κάθε κρίση.

            Όλοι οι άνθρωποι βίωσαν και βιώνουν την οικονομική κρίση και πληρώνουν πολύ σκληρά τις μνημονιακές και μεταμνημονιακές  πολιτικές της λιτότητας που μας βύθισαν στην οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση.

            Η Εργατική Πρωτομαγιά, σήμερα μας βρίσκει εν μέσω πανδημίας.

            Η Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα μας βρίσκει όλους να αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις με την υγεία, με τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο καθώς οι ζωές και τα προς το ζήν τίθενται σε αναστολή και έχουν διαταράξει τον κόσμο της εργασίας με τους χαμηλά αμειβόμενους και ανασφαλείς εργαζόμενους να φέρουν το μεγαλύτερο βάρος.

            Κανείς δε μπορεί να μείνει πίσω.

            Ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάκαμψης και της ανοικοδόμησης  της χώρας και της κοινωνίας μας.

            Κύριο μέλημά μας είναι η Υγεία, η Εργασία, τα Εισοδήματα και η Κοινωνική Προστασία.

            Αυτοί οι στόχοι είναι οι πιο σημαντικοί για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας για όλους.

            Υποχρέωσή μας η προστασία των εργαζομένων.

            Όπου κι αν είμαστε και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, ζούμε σε έναν κόσμο που μόνο η αλληλεγγύη μπορεί να λειτουργήσει.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

 

Με εντολή της απεργιακής συγκέντρωσης

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης

 

Άγγελος Μπεμπεκίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά