Μένουμε Ασφαλείς-Δήμος Ξάνθης: Με την απόλυτη τήρηση των διατάξεων η λειτουργία της υπαίθριας λαϊκής αγοράς Δήμου Ξάνθης

Λόγω της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, o Δήμος Ξάνθης με απόφαση του Δημάρχου δημοσιοποίησε αναλυτικό πίνακα με τους  πωλητές που  θα συμμετέχουν τις ημέρες Σάββατο 02 Μαΐου 2020 και  το Σάββατο 09 Μαΐου 2020, στην υπαίθρια λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης, ενώ υπενθυμίζει  τις διατάξεις   λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

α) Σε κάθε υπαίθρια αγορά, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

γ) Απαγορεύεται η πώληση στις υπαίθριες αγορές των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας εφόσον αναφέρεται στην άδειά τους.

Επιπλέον, ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Ξάνθης θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά τα εξής:

Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

Η μη συμμόρφωση των πωλητών με όλες τις σχετικές διατάξεις επισύρει την επιβολή των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από το νόμο.

Επίσης, θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.

Η τοποθέτηση των πωλητών στη λαϊκή αγορά θα γίνει από την Υπηρεσία Ελέγχου του Δήμου Ξάνθης και με την επιμέλεια και ενημέρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ξάνθης, κ. Ιωάννη Ζερενίδη.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, θα συντονίσει και θα προβεί σε θερμομετρήσεις, και σε διανομή έντυπου υλικού πληροφόρησης, όπου θα αναγράφονται μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, στα σημεία εισόδου των λαϊκών αγορών με ανάλογη παροχή συμβουλών κατά την διάρκεια λειτουργίας τους και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι σχετικές Π.Ν.Π. Εντέλλεται η Δ/νση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον συχνό καθαρισμό του χώρου, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση του χώρου της λαϊκής αγοράς Δήμου Ξάνθης μετά το πέρας της λειτουργίας της.

Παρακαλούνται όλα τα αρμόδια όργανα ελέγχου για τη διαπίστωση των παραβάσεων των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.24406/10-04-2020 (ΦΕΚ 1299 Β΄) Κ.Υ.Α. να προβούν σε σχετικούς ελέγχους

 

Οι συμμετέχοντες στην υπαίθρια λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης το Σάββατο 02 Μαΐου 2020

Παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών :

1 ΛΑΠΑΝΤΩΝΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

2 ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

3 ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

4 ΠΑΝΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

5 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

6 ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΓΛΟΥ ΦΑΤΜΕ

7 ΧΑΜΗΤ ΡΑΧΜΙΕ

8 ΦΟΥΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

9 ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

10 ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΟΣΜΑΝ

11 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

12 ΔΟΥΜΠΕΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

13 ΚΟΡΜΟ ΧΟΥΣΕΪΝ

14 ΧΟΤΖΑΡ ΙΣΜΑΗΛ ΦΑΤΜΕ

15 ΧΑΤΖΗΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΚΑΔΗΡ ΝΟΥΡΗ

16 DIMITROVA DIMITRIVA

17 ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

18 ΡΑΣΗΜ ΟΓΛΟΥ ΧΟΥΣΕΪΝ

19 ΤΖΑΜΠΑΖΗ ΜΑΡΙΑ

20 ΚΑΛΕΝΤΖΗ ΖΕΚΙΕ

21 ΧΟΤΖΑΡ ΓΙΟΥΛΤΖΑΝ

22 ΡΕΣΤΑ ΕΛΕΝΗ

23 ΡΕΣΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

24 ΑΝΤΩΝΑΡΑ ΜΟΣΧΟΥΛΑ

25 ΚΑΡΑ ΜΟΥΡΣΕΙΝ

26 ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

27 ΦΑΪΚΟΓΛΟΥ ΝΕΙΜΕ

28 ΚΑΡΑ ΕΜΙΝ ΝΟΥΡΙΕ

29 ΧΑΦΟΥΖ ΣΕΝΓΚΙΟΥΛ

30 ΧΑΒΟΥΖ ΧΑΣΑΝ ΜΑΜΟΥΤ ΝΑΣΙΔΕ

31 ΚΑΜΠΑ ΧΟΥΣΕΙΝ ΣΑΛΗ

32 ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ

33 ΡΕΦΗΚ ΟΓΛΟΥ ΑΛΕΦ

34 ΜΕΜΕΤΟΓΛΟΥ ΧΟΥΣΝΗ

35 ΧΟΥΣΕΙΝ ΟΓΛΟΥ ΕΡΧΑΝ

36 ΙΜΑΜ ΕΦΕΝΔΗ ΙΡΦΑΝ

37 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ

38 ΑΛΗ ΟΓΛΟΥ ΝΟΥΡΤΕΝΙΣ

39 ΜΟΥΣΑ ΝΕΒΗΝ

40 ΚΑΔΡΗ ΜΟΤΖΑΧΙΤ

 

Επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών :

1 ΓΙΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

2 ΜΠΑΡΤΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

3 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

4 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

5 ΚΥΜΠΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

6 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗ

7 ΜΠΑΝΤΖΑ ΙΡΦΑΝ

8 ΤΣΙΡΟΖΙΔΟΥ ΖΩΗ

9 ΔΑΓΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

10 ΧΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

11 ΜΙΣΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

12 ΓΙΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

13 ΜΠΟΖ ΡΙΤΒΑΝ

14 ΑΚΟΦΙΑΝ ΡΙΤΑ

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά