‘Φωτιά’ πήραν τα ψαλίδια στα κομμωτήρια και τα κουρεία της Ξάνθης/ Τηρούνται όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις επισημαίνει η πρόεδρος του σωματείου κομμωτών Ν.Ξάνθης, Θ.Κουτσουρλή

‘Φωτιά’ πήραν τα ψαλίδια στα κομμωτήρια και τα κουρεία της Ξάνθης χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, μετά την καραντίνα .

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πελάτες τους οι κομμωτές εξαιτίας των αυστηρών μέτρων, πρωτόγνωρες για όλους.

Ουσιαστικά οι επαγγελματίες κομμωτές και κουρείς καλούνται να εργαστούν με μια νέα …βίβλο επιβαλλόμενων οδηγιών, καθώς τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, από την οποία ενδεικτικά αναφέρουμε : οι χώροι απολυμαίνονται  με κατάλληλα αντισηπτικά αμέσως μετά την αποχώρηση του πελάτη και πριν την είσοδο του επόμενου, το ίδιο και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο κομμωτής,  οι μάσκες και τα γάντια είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους, τα κινητά των πελατών μέσα στις τσάντες, οι τσάντες αφήνονται σε συγκεκριμένο σημείο του καταστήματος, το κατάστημα εξυπηρετεί αριθμό πελατών ανάλογα με τα τ.μ. ενώ και ο αριθμός των υπαλλήλων πρέπει να προσαρμόζεται στα τ.μ. Οι αποστάσεις στα δυο μέτρα και όπως εξηγεί η πρόεδρος του σωματείου κομμωτών Ν. Ξάνθης , κ. Θεοδώρα Κουτσουρλή, ο φόρτος εργασίας επιβάλλει πια την συνεννόηση του πελάτη με τον κομμωτή προκειμένου να βρεθεί χρόνος για να εξυπηρετηθεί.

Η κ. Κουτσουρλή με έμφαση επισημαίνει ότι τα κομμωτήρια και τα κουρεία της Ξάνθης τηρούν αυστηρά όλα τα συνιστώμενα μέτρα και οι πελάτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς για το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε όσους/ες  παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊου και παρά τις καταγγελίες τόσο του σωματείου όσο και της Ο.Ε.Β.Ε.Ξάνθης και πριν ακόμη ξεσπάσει η πανδημία –καθότι πρόκειται για παράνομη παροχή εργασίας- μετέβαιναν σε σπίτια παρέχοντας υπηρεσίες κομμωτηρίου:’ δεν είναι μόνο το πλήγμα που επιφέρουν στο νόμιμο κομμωτήριο και κουρείο. Στην παρούσα φάση υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Ρωτώ αν είναι απόλυτα σίγουροι οι συμπολίτες που κάνουν χρήση αυτών των μεθόδων ότι έγινε η απαραίτητη απολύμανση στα εργαλεία όσων παρουσιάζονται ως κομμωτές; Και φυσικά ας αναρωτηθούν αν και οι υπηρεσίες τους είναι αυτές που πρέπει’, τονίζει η κ. Κουτσουρλή.

 

Ακούστε την κ. Θ.Κουτσουρλή. 

 

Οικονομικά
Τοπικά