«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν… μαθητεύουν στο 1ο ΕΠΑ.Λ. ΞΑΝΘΗΣ!»

Η εκπαιδευτικός κα. Λουκία Αϊναροζίδου,  λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά  μέτρα που η συγκυρία επιτάσσει και με χρονική απόσταση μισής ώρας,  ξεκίνησαν από τις 17:00 το απόγευμα την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 να έρχονται στους ραδιοθαλάμους του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης "Όμορφη Πόλη 89,9"  ένας, ένας,  μαθητές  του 1ου ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗΣ  που μετέχουν στο σχέδιο Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με Θέμα: «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν… μαθητεύουν στο 1Ο ΕΠΑ.Λ. ΞΑΝΘΗΣ!»

Στόχος αυτής της συγκροτημένης "επίσκεψης"  στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ ΞΑΝΘΗΣ ήταν η παραγωγή ραδιοφωνικών μηνυμάτων για την υποστήριξη, διάχυση και επικοινωνία της δράσης τους.

Στο πλαίσιο  αυτό  είχε προηγηθεί συστηματική διερευνητική εργασία ώστε να προκύψει η συγγραφή κειμένων που θα μπορούσαν να μετουσιώσουν σε πράξη, τις αρχικές ιδέες των δράσεων.

Ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης,  που μετρά ιδιαίτερα τη θετική ενέργεια και δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, μας έδωσε κάθε ελευθερία ώστε το δημιουργικό να κινηθεί χωρίς στερεότυπα.

Τα παιδιά με πραγματική έμπνευση αποτύπωσαν τις ιδέες τους στο χαρτί και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, έκαναν αρκετές πρόβες μέχρι να ανοίξουν την πόρτα του ραδιοθαλάμου ηχογραφήσεων του Δημοτικού ραδιοφώνου και με την τεχνική υποστήριξη του Μανώλη Παπαχρυσοβέργη τελικά να υπάρξει το δημιουργικό αποτέλεσμα των μηνυμάτων επικοινωνίας.

Η όλη διαδικασία είναι βέβαιο ότι προσφέρει μια ακόμη εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές και τους ενεργοποιεί να σκεφτούν τις δυνατότητες  επικοινωνίας που ανοίγονται μπροστά τους με μια δυναμική που συνεχώς αλλάζει με ρυθμούς απίστευτα γρήγορους, ακολουθώντας την αλματώδη εξέλιξη  της σύγχρονης τεχνολογίας.

 

Σημειώνουμε ότι, στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν οι ειδικότητες Πληροφορικής, Βρεφονηπιοκομίας και Ηλεκτρονικής,  υλοποιείται από τους 118 συμμετέχοντες μαθητές της Α, Β και Γ τάξης σε συνεργασία με τους καθηγητές των ειδικοτήτων και οργανώνεται σε 7 διαφορετικές Υποδράσεις.

Το όλο εγχείρημα που η υπεύθυνη έργου κα. Λουκία Αϊναροζίδου με τη σύμπραξη όλων των εκπαιδευτικών έχει αναλάβει, συναντά αρκετές δυσκολίες,  καταρχήν στο συντονισμό  των παιδιών που είναι 118 και αυτό απαιτεί σύμπνοια, υπομονή και αγάπη. Αυτό είναι που έχει γεννήσει από τη μια τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών και από την άλλη την υποδειγματική προετοιμασία, εξέλιξη και ελπίζουμε και κατάληξη του προγράμματος. 

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς έχουν δώσει, όλο αυτό το διάστημα,  τον καλύτερο τους εαυτό , ξεπερνούν ενωμένοι τις όποιες δυσκολίες, λαμβάνουν ικανοποίηση από τη δημιουργική δουλειά, αξιοποιούν τον χρόνο με χαμόγελο και αποδεικνύουν ότι, με ανοιχτούς ορίζοντες, υπομονή, επιμονή και πνεύμα συνεργασίας όλα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά