Προληπτικές δειγματοληψίες στο Δήμο Ξάνθης με πέντε συνεργεία του ΕΟΔΥ σε Δημοτικό Αμφιθέατρο, Κυψέλη και Κιμμέρια.

 

 

Δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες του Δήμου Ξάνθης να μετέχουν δωρεάν σε δειγματοληψία από συνεργεία του ΕΟΔΥ την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Ιουνίου 2020, παρέχοντας ο Δήμος κάθε δυνατή διευκόλυνση.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα,  τον  Δήμαρχο  Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους,  η διενέργεια δειγματοληψιών από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας στο γενικό πληθυσμό,  σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης την Πέμπτη 4, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020.

 

Παρακαλούνται, όσοι πολίτες της  Ξάνθης επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δειγματοληψία,  να προσέλθουν:

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου από τις 12:00-20:00

 

και την  Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 09:00-19:00

Στα εξής σημεία:

 

-  Μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέναντι από τη Νομαρχία όπου θα υπάρχουν 2 συνεργεία

 

- Στο συνοικισμό Κυψέλης, στο πάρκο απέναντι από το Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου θα υπάρχουν 2 συνεργεία.

-Στα Κιμμέρια,  στο κτήριο της  πρώην Κοινότητας  Κιμμερίων όπου θα υπάρχει 1 συνεργείο  την  Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 09:00-19:00

 

Ο Δήμος Ξάνθης επικοινώνησε  ήδη με φορείς και επαγγελματικές συλλογικότητες   που τα μέλη τους έχουν ευρεία επαφή με το γενικό πληθυσμό ώστε να είναι οι πρώτοι που θα μετέχουν στην προληπτική  δειγματοληψία   και καλεί όλους τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες  να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα  που  δίνεται στην πόλη μας.

 

 

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν εφόσον κριθεί απαραίτητο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια:   Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά