Α.Καραδέδος: καλούμε τους πολίτες, άφοβα, να προσέλθουν στις δωρεάν δειγματοληψίες / Τώρα απαιτούνται στοχευμένες ενέργειες στην περιοχή/ Ήπια τα συμπτώματα στα νέα κρούσματα

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Ξάνθης, όλων των Δήμων της Π.Ε., ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Καραδέδος, τους προέτρεψε , άφοβα, να προσέλθουν  στα σημεία διενέργειας των δωρεάν δειγματοληψιών για την ανίχνευση της εξάπλωσης του κορωνοϊου και σήμερα, Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι είναι καταλυτική η συμμετοχή του κόσμου προκειμένου να αποτυπωθεί η καθαρή εικόνα της κατάστασης στο Νομό.

Ακούστε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Α.Καραδέδο.

Ο εντοπισμός ενδεχόμενων εστιών δίνει τη δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικής παρέμβασης ώστε να ‘φρενάρει’ η εξάπλωση του COVID -19 στην περιοχή της Ξάνθης και να ξεκινήσει και για την περιοχή μας η επιστροφή , με προσεκτικά βήματα, στην καθημερινότητα χωρίς κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και για την τοπική και περιφερειακή οικονομία.

Έστω και με καθυστέρηση - σ.σ: ο Ι.Σ.Ξ ζητούσε τη διενέργεια τυχαιοποιημένων μοριακών τεστ στο γενικό πληθυσμό πριν την άρση της καραντίνας ώστε η επιστροφή στην κανονικότητα να είναι ελεγχόμενη- το αίτημα του ιατρικού κόσμου της Ξάνθης, αλλά και της περιφέρειας Α.Μ.Θ, έγινε αποδεκτό από την κεντρική διοίκηση γεγονός που χαιρέτισε ο κ. Καραδέδος, υπενθυμίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλλαν για την υλοποίηση του οι Ι.Σ. της περιφέρειας με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη και με επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος της Ξάνθης προς το ΕΒΕ, με στόχο την ενεργοποίηση και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής ο οποίος βιώνει ή θα βιώσει τις ‘παράπλευρες απώλειες’ τυχόν εξάπλωσης του ιού.

Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Ξ. ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των περιφερειακών και τοπικών αρχών και φορέων που στήριξαν το αίτημα του συλλόγου για μαζικά τεστ στο γενικό πληθυσμό.

Ο κ. Καραδέδος με έμφαση υπογράμμισε ότι από εδώ και πέρα απαιτείται η ενεργοποίηση ενός στοχευμένου σχεδιασμού ώστε να καταστεί δυνατός ο έλεγχος και ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊου στην περιοχή, από το βουνό έως τη θάλασσα, δεδομένου ότι αναμένονται επισκέψεις τουριστών και παραθεριστών στην ευρύτερη περιοχή.

Σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη φάση δεν θα πρέπει να προβληματίζει το κόστος των τεστ, αφού το άνοιγμα των δραστηριοτήτων κοινωνίας και οικονομίας θα μπορούσε να καταστεί περισσότερο κοστοβόρο και για τη δημόσια υγεία και για την οικονομία, αλλά θα πρέπει η πολιτεία να το διαθέσει, μέσω του ΕΟΠΠΥ, στη διάθεση των πολιτών.

Κλείνοντας την παρέμβαση του γνωστοποίησε ότι το σύνολο των τελευταίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ενώ αναφέρθηκε και στην αναζωπύρωση της εξάπλωσης κατά την περίοδο της εορτής του Ραμαζανιού στην ορεινή περιοχή, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα –είπε- ότι ο έλεγχος ξέφυγε.

Τέλος, για μια ακόμη φορά στηλίτευσε το έλλειμα στην επίσημη ενημέρωση και των τοπικών αρχών αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά