ΦΕΞ: Στήριξε το Μουσείο για να μείνει ανοιχτό

Οι πολυεπίπεδες επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης αφήνουν βαρύ αποτύπωμα και στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας.

Ένας από τους βασικούς ‘αφηγητές’ του παρελθόντος της πόλης και των ανθρώπων της και ένας φιλόξενος ‘οικοδεσπότης’ του παραγόμενου πολιτιστικού έργου των Ξανθιωτών του σήμερα, το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της ΦΕΞ , βίωσε την ανατροπή του οργανωμένου προγραμματισμού του-οικονομικού και πολιτιστικού- λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο διευθυντής της ΦΕΞ κ. Πασχάλης Ξανθόπουλος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, εξήγησε τους λόγους που οι άνθρωποι του Μουσείου, διοίκηση και εργαζόμενοι, απευθύνονται – και ήδη υπάρχει συγκινητική ανταπόκριση- σε όλες και όλους μας , προκειμένου το Μουσείο να καλύψει έστω και μέρος των χαμένων εσόδων του και να συνεχίσει να διαχειρίζεται τις μηνιαίες πάγιες υποχρεώσεις του.

Οι μήνες του γενικού lock down αλλά και τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊου στην Π.Ε.Ξάνθης , είχαν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση κάθε οικονομικού προγραμματισμού του μουσείου.

Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του καλύπτεται από τα εισιτήρια των επισκεπτών του και από τα έσοδα που συγκεντρώνει από την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων . Το ‘πάγωμα ‘ και των δύο προβλημάτισε για το εάν και κατά πόσο θα έχει τη δυνατότητα το μουσείο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Έτσι με την πρωτοβουλία ‘Στήριξε το Μουσείο’  - fex.org.gr/stirikse-mouseio- καλούμαστε όλοι, εφόσον το επιθυμούμε και δυνάμεθα , να στηρίξουμε με πολλές εναλλακτικές το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Ακούστε τον κ. Πασχάλη Ξανθόπουλο.

 

 

Τοπικά