Γ.Χατζηθεοδώρου: ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ διευρύνεται και ανοίγεται στην κοινωνία/ Για τις αποφάσεις της Κ.Ε.Α ενημερώνει ο Γραμματέας της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Τους βασικούς άξονες που ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίαση της η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης –Κ.Ε.Α.- του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε και ανέλυσε , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο Γραμματέας της Ν.Ε.Ξάνθης του κόμματος κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μετασχηματίζεται και ξεκινά το άνοιγμα προς την κοινωνία, με στόχο να αναπτύξει μια ουσιαστική σχέση με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας, επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ενημερώνει ότι ήδη η Νομαρχιακή Ξάνθης ξεκίνησε , μέσω των τοπικών οργανώσεων σε όλους τους δήμους του Νομού, να καταγράφει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, να ενημερώνει για τις προτάσεις του κόμματος και να εμπλουτίζει την οικονομική  προγραμματική πρόταση του κόμματος με τις προτάσεις των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων της περιοχής.

Η υγειονομική κρίση και τα περιοριστικά μέτρα είχαν σαν συνέπεια να ανακοπεί, για όσο διήρκεσε η καραντίνα, ο απευθείας διάλογος με τους συμπολίτες. Ξεκίνησε ήδη όμως , προσθέτει, και η δυναμική του είναι εντυπωσιακή.

Ο Κ. Χατζηθεοδώρου ανέλυσε τους έξι άξονες οι οποίοι αποφασίσθηκαν στην Κ.Ε.Α και θα αποτελέσουν το πολιτικό αποτύπωμα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Άσκησε δριμεία κριτική στις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης σε οικονομία και κοινωνία, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε , ως όφειλε, το ‘μαξιλαράκι’ που άφησε στη διάθεση της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να δοθεί η αναγκαία βαθιά ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιλέγοντας τη στήριξη των λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών. Τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά για την πραγματική οικονομία της χώρας, εκτίμησε.

Χαρακτήρισε ‘αντιγραφή αντίστοιχου χουντικού νόμου του 1971’, το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι η φίμωση της φωνής των πολιτών: ‘ είναι επίθεση στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που με αγώνες διεκδίκησε και κέρδισε ο λαός μας’, πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην επικαιρότητα που αφορά τις τελευταίες εξελίξεις με την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και την εμπλοκή πρώην κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με τους παραλληλισμούς της περιόδου του ’89.

Ακούστε τον κ. Γ.Χατζηθεοδώρου.

 

 

 

Πολιτικά
Τοπικά