Χ.Γιαννακίδου: με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις επιχειρείται η κάμψη της κοινωνικής αντίδρασης και ο έλεγχος του συνδικαλιστικού κινήματος/ Στη σημερινή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία κάλεσε η Γ.Γ. του Διδασκαλικού Συλλόγου

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμμετάσχει στη σημερινή κινητοποίηση πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων της Ξάνθης, ενάντια στα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ο Διδασκαλικός Σύλλογος, αλλά και τους λόγους για τους οποίους σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση, εξήγησε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η Γενική Γραμματέας του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Χαρά Γιαννακίδου.

Η κ. Γιαννακίδου έκανε λόγο για ευθεία επίθεση ενάντια σε δημοκρατικά δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα, την οποία εξαπολύει με το νομοσχέδιο που ψηφίζει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση, αλλά και για επίθεση στα ίδια τα εργασιακά δικαιώματα, αφού –όπως υποστήριξε-  με καταλυτικές παρεμβάσεις ενάντιες στην οργανωμένη δράση των εργαζομένων επιδιώκει τον έλεγχο τους, υπενθυμίζοντας ότι η αρχή έγινε με τον αναπτυξιακό νόμο τον περασμένο Οκτώβριο και η συνέχεια έρχεται με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Μεσούσης της πανδημίας , επεσήμανε, επιχειρείται ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος και η κάμψη της κοινωνικής αντίδρασης.

Τέλος, κάλεσε τους Ξανθιώτες σήμερα στις 19:00, στην κεντρική πλατεία, στην μαζική κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων αλλά και συλλογικότητες της Ξάνθης

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Βούλα Μαυρίδου

 

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά