Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης : πρέπει να σταματήσουμε τον ιό και να σταματήσουμε την αλυσίδα μετάδοσης

Σε νέα ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης επισημαίνει τα παρακάτω;

 «Στη Π.Ε. Ξάνθης αλλά και σε γειτονικές, με τη περιφέρεια μας, χώρες σημειώνεται και πάλι έξαρση κρουσμάτων κορονοïού με αρνητικό αποτέλεσμα για τη περιοχή μας.

Έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες χωρίς να έχουμε εξάλειψη των κρουσμάτων και κυρίως των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο. Στο σημείο που είμαστε και με όλη την εμπειρία των τελευταίων μηνών, καλούμε άπαντες να ενεργοποιηθούν διότι οι αριθμοί δεν ψεύδονται.

Η ελλιπής επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων και οι δυσκολίες στην ιχνηλάτηση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επιφορτισμένων υπηρεσιών, ευθύνονται για το αποτέλεσμα. Η πανδημία έχει αποκαλύψει σοβαρές συστημικές αδυναμίες.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επιστημονική κοινότητα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, κεντρική διοίκηση να συνεργαστούν ώστε να ξεπεραστεί η δοκιμασία. Σε διαφορετική περίπτωση το δυσοίωνο σενάριο θα είναι περιοριστικά μέτρα σε όλο το νομό.

Πρέπει να σταματήσουμε τον ιό τώρα και να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κορονοïος θα είναι εδώ και στο μέλλον.

Η υποχρέωση όλων μας είναι να σταθούμε στο ύψος της δοκιμασίας που περνά η περιοχή μας.

Εργαζόμαστε για το καλύτερο ώστε να αποτρέψουμε το χειρότερο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χαραλαμπάκης

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά