Α.Παπαϊωάννου: γιατί εξαιρέθηκε από τη δίχρονη προσχολική αγωγή ο οικισμός του Δροσερού; Αντί για 12 αίθουσες ο Δήμος ετοιμάζει 10./ Μ.Φανουράκης: ετοιμάζονται πάνω από 12 αίθουσες για την δίχρονη προσχολική αγωγή στο Δήμο, οι δύο εξ’ αυτών στο Δροσερό

Για το θέμα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, το οποίο συζητήθηκε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου και εν συνεχεία στο δημοτικό συμβούλιο, παρενέβη στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η δημοτική σύμβουλος κ. Αριάνα Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, και παρά τις διευκρινήσεις που ζητήθηκαν από το Δήμαρχο Ξάνθης και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, δεν δόθηκαν επαρκείς και πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα γιατί στην εισήγηση του θέματος προβλεπόταν η τοποθέτηση δέκα βάσεων για κατασκευή προκάτ αιθουσών αντί για δώδεκα, που βάση των αριθμητικών δεδομένων εισηγήθηκε η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κ. Παπαϊωάννου υπενθύμισε ότι κατά την επίσκεψη του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε στο Δήμαρχο Ξάνθης, το Δεκέμβριο του 2019 , στην οποία συζητήθηκε το θέμα , ο Δήμαρχος συμφώνησε με την εισήγηση και δεσμεύθηκε για την έγκαιρη κατασκευή των 12 αιθουσών.

Υπογράμμισε επίσης ότι από το σχολικό έτος 2020-2021 η δίχρονη προσχολική αγωγή είναι υποχρεωτική σε όλη τη χώρα, όπως και στο Δήμο Ξάνθης, αναρωτήθηκε τι μπορεί να άλλαξε από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα που να μπορεί να επεξηγήσει την εξαίρεση του Νηπιαγωγείου του Δροσερού από την κατασκευή των υποδομών για δύο αίθουσες και επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο οικισμός Δροσερού, στο δημοτικό σχολείο του οποίου η ίδια υπηρετεί εννέα χρόνια, είναι διαχρονικά παραμελημένος, με τα ‘ φώτα’ να πέφτουν πάνω του μόνο σε προεκλογικές περιόδους , ενώ υπενθύμισε ότι εδώ και ένα χρόνο το δημοτικό σχολείο Δροσερού ζητά την κατασκευή μιας αίθουσας για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών του σχολείου, αίτημα το οποίο δεν ικανοποιήθηκε από την προηγούμενη και τη νυν δημοτική αρχή.

Μ.Φανουράκης: οι δέκα εδαφόπλακες προχωρούν με διαγωνισμό, οι δύο στο Δροσερό θα κατασκευαστούν από το Δήμο και αύριο στην Οικονομική Επιτροπή αποφασίζουμε για άλλη μία ή δύο ακόμη αίθουσες

Η εκπομπή απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου , και μέλος της οικονομικής επιτροπής, κ. Μανώλη Φανουράκη, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν όντως εξαιρέθηκε το Νηπιαγωγείο Δροσερού από τη δίχρονη προσχολική αγωγή.

Ο κ. Φανουράκης δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι όχι μόνο δεν εξαιρέθηκε το Νηπιαγωγείο Δροσερού αλλά οι εδαφόπλακες στον οικισμό, για τις δύο αίθουσες, θα τοποθετηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι δέκα εδαφόπλακες,  για τις οποίες  έγινε συζήτηση και ελήφθη απόφαση στην οικονομική επιτροπή και εν συνεχεία ήρθε η απόφαση της επιτροπής στο δημοτικό συμβούλιο, προχωρούν με διαγωνισμό, πράγμα το οποίο, υποστήριξε , εξήγησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος κ. Ζερενίδης.

Τόνισε ακόμη ότι στην αυριανή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής θα συζητηθούν οι μελέτες για κατασκευή ακόμη μιας ή δύο αιθουσών  – αφορούν στο 13ο Νηπιαγωγείο και το 10ο Δημοτικό αλλά ο ακριβής αριθμός θα αποφασισθεί αύριο- δηλαδή συνολικά θα κατασκευαστούν 13 ή 14 αίθουσες για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στο Δήμο Ξάνθης.

Και ο κ. Φανουράκης επεσήμανε ότι η δίχρονη προσχολική αγωγή είναι υποχρεωτική, προσθέτοντας ότι ο Δήμος θα είναι έτοιμος με το σύνολο των εδαφοπλακών πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος αναλαμβάνει την κατασκευή των εδαφοπλακών ενώ οι  προκάτ αίθουσες θα δοθούν από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ του υπουργείου.

Ακούστε τις συνεντεύξεις.

 

 

Τοπικά