Μ.Πατεράκης:η Ελλάδα υπερασπίζεται σθεναρά και με επιτυχία τα εθνικά της δικαιώματα/ Τηλεδιάσκεψη σήμερα του υπ.Οικονομικών με επιχειρηματίες, βουλευτές και κομματικά στελέχη της Θράκης /Πρωτοφανείς οι αποκαλύψεις που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται με επιτυχία τα εθνικά της δικαιώματα, έχοντας πλέον στο πλευρό της ισχυρούς συμμάχους, λόγω της στοχευμένων, μεθοδικών και, όπως αποδεικνύεται , αποτελεσματικών πολιτικών που οικοδόμησε με τις ενεργειακές της συμφωνίες και την οριοθέτηση ΑΟΖ, αλλά και την ισχύ που της προσδίδει η ανάκτηση του κύρους και της αξιοπιστίας της  σε διεθνές επίπεδο, προέβη ο αναπληρωτής Γενικός Συντονιστής της Ν.Δ και υπεύθυνος κομματικών οργανώσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ, κ. Μιχάλης Πατεράκης.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο κ. Πατεράκης σημείωσε με έμφαση ότι η Ελλάδα, σε ότι αφορά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις – μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και ένταση στο Αιγαίο- κατάφερε να αναδείξει τις διαθέσεις και προθέσεις της Τουρκίας προς την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα , στην περίπτωση της έντασης που προκλήθηκε με την ΝΑΥΤΕΧ, τη στιβαρότητα με την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν και υπερασπίζονται τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα. Στον αντίποδα η Τουρκία εκτίθεται για μια ακόμη φορά με μη σύννομες ενέργειες με το διεθνές δίκαιο,  αλλά και με ένα κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί , θέμα το οποίο δεν εντάσσεται μεν στην ελληνοτουρκική ατζέντα, αλλά καταδεικνύει την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αφού πρόκειται για μνημείο αναγνωρισμένο από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο κ.Πατεράκης εξήγησε τις προθέσεις της Τουρκίας, αναφορικά με την περιοχή που δέσμευσε για έρευνες κοντά στο Καστελόριζο και υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανάδειξη παγκοσμίως του ζητήματος με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Τηλεδιάσκεψη για την ανάπτυξη της Θράκης σήμερα με τον υπουργό οικονομικών

Ο κ. Πατεράκης γνωστοποίησε ότι σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τη συμμετοχή επιχειρηματιών της Θράκης, των βουλευτών του κόμματος στην περιοχή και κομματικών στελεχών, με στόχο την ανάδειξη και καταγραφή των προβλημάτων που ανακόπτουν την ανάπτυξη στην περιοχή, μια περιοχή η οποία έχει όλες τις προοπτικές για να  αναπτυχθεί, επισημαίνει.

Παράλληλα εστίασε στο έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και θωράκιση της Θράκης, το οποίο αποδεικνύεται από τη διευθέτηση των προβλημάτων στο επιχειρείν που προκάλεσε η κατάργηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της επιδότησης κόστους εργασίας 12% και τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης

Πρωτοφανείς αποκαλύψεις για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Πατεράκης αναφορικά με το σύνολο των υποθέσεων που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου –υπόθεση Ν.Παπά, σοκαριστικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης σε ειδικό δικαστήριο- έκανε λόγο για πρωτοφανείς αποκαλύψεις που αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες φυσικά θα κριθούν από τη δικαιοσύνη, όμως αποδεικνύουν στους πολίτες όλης της χώρας τι πραγματικά εννοούσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ‘αρμούς της εξουσίας’ , αλλά και ότι ουδέποτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διέθετε ‘ηθικό πλεονέκτημα’ για να καταλήξει : ‘επιτέλους λειτουργούν οι θεσμοί στη χώρα’. 

Ακούστε τον κ. Μ.Πατεράκη.

 

Πολιτικά
Τοπικά