‘Ξάνθη για Όλους’ : γιατί δεν συμμετέχουμε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετέχει στη σημερινή συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης  γνωστοποιεί, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική παράταξη ‘Ξάνθη για Όλους’.

Αναφέρει:

«Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης,

Διαπιστώνουμε για μία ακόμα φορά πως η λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου και ο θεσμικός ρόλος των Δημοτικών Συμβούλων, με ευθύνη του Δημάρχου Ξάνθης, απαξιώνεται συστηματικά.

Συμβούλια και Επιτροπές δια περιφοράς, Συμβούλια και Επιτροπές δια ζώσης, Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη και μετά πάλι από την αρχή… Συμβούλια κατά το δοκούν, χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς καμία διαβούλευση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μάλιστα σε ώρες που δεν επιτρέπουν σε πολλούς συναδέλφους, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, να συμμετέχουν μόνο τη θυμηδία μας μπορούν να προκαλέσουν.

Σας υπενθυμίζουμε πως ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου στο άρθρο 4, παρ. 4 σαφέστατα προβλέπει ότι: «οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες». Εσείς βέβαια, όπως μας έχετε συνηθίσει στις περισσότερες από τις ενέργειές σας, κάνετε την εξαίρεση κανόνα και τον κανόνα εξαίρεση, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο κάνετε «επίδειξη δύναμης» και ταυτόχρονα υπενθυμίζετε στους πολίτες ότι εσείς είστε η διοίκηση στο Δήμο Ξάνθης, μάλλον διότι κοντεύουν να το ξεχάσουν…

Κατόπιν όλων των παραπάνω, σας κάνουμε γνωστό ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής μας Παράταξης «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» αδυνατούμε να συμμετάσχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει οριστεί για την Παρασκευή 24/7/2020 και ώρα 14:30».

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Πολιτιστικά
Τοπικά