Γ.Γεωργιάδης: ακυρώνεται λόγω κορωνοϊού το φετινό Προσκυνηματικό ταξίδι στη Β.’Ηπειρο/ Πως σχολιάζει την τουρκική προκλητικότητα/ Μετά από 9 χρόνια στο τιμόνι της ΕΑΑΣ Ξάνθης παραδίδει τη σκυτάλη στους νεότερους

Η έξαρση της πανδημίας στην Αλβανία και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν κατά τις μεταφορές, είναι η αιτία της ακύρωσης του φετινού , προγραμματισμένου για το Σεπτέμβριο, Προσκυνηματικού ταξιδιού στη Β.Ήπειρο και στο ύψωμα 731, επισημαίνει ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, ενημερώνοντας όσους κατέβαλλαν προκαταβολές ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους.

Συγκινημένος, αλλά και με ένα πλούσιο 9ετή απολογισμό της δράσης του ιδίου και του απερχόμενου Δ.Σ του τοπικού παραρτήματος, ο κ. Γεωργιάδης στις 7 Αυγούστου παραδίδει τη σκυτάλη στο νέο πρόεδρο κ. Ιωάννη Κουτσαϊμάνη και στο νέο Δ.Σ.

Όλα αυτά τα χρόνια , με το σύνολο των πρωτοβουλιών και ενεργειών της η ΕΑΑΣ Ξάνθης , όπως το πρόγραμμα εκκλησιασμών στα Πομακοχώρια, το Προσκυνηματικό ταξίδι στη Β.Ήπειρο, συμμετοχές σε συλλαλητήρια για οικονομικά θέματα στα μνημονιακά χρόνια αλλά και συλλαλητήρια για εθνικά θέματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών, πρωτοβουλίες για οικονομική ενίσχυση στελεχών των Ε.Δ όταν απαιτήθηκε, στήριξης οικονομικής συμπολιτών για λόγους ασθενείας , ενίσχυσης της θωράκισης των συνόρων στον Έβρο κ.α με πρώτιστο όμως την αναγνώριση από την τοπική κοινωνία του έργου της Ένωσης.

Ο ίδιος δηλώνει στρατιώτης στο πλευρό της νέας διοίκησης όταν και εφόσον του ζητηθεί.

Φυσικά η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών δεν έλειψε από το σχολιασμό της επικαιρότητας κατά την τελευταία του συνέντευξη  με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΑΑΣ Ξάνθης . Με έμφαση επισήμανε ότι η επιχειρησιακή και διπλωματική διαχείριση τόσο της έντασης στο Αιγαίο όσο και της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί , ήταν η καλύτερη δυνατή από την ελληνική πλευρά.

Ακούστε τον κ. Γ.Γεωργιάδη.

 

Τοπικά