Μ.Τσιακίρογλου: ο υπουργός οικονομικών κατανόησε τα προβλήματα του επιχειρείν στην περιοχή/ Βαθιά ανάσα η ρύθμιση της επιδότησης 12% αλλά δεν θα συνεχισθεί τουλάχιστον με αυτή τη μορφή

Δεν θα συνεχισθεί η καταβολή της επιδότησης κόστους εργασίας 12% και 4%, ξεκαθάρισε ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τουλάχιστον με τη γνωστή μορφή της επιδότησης, κατά τη συνομιλία του , μέσω τηλεδιάσκεψης,  που διοργάνωσαν οι Δ.Ε.Ε.Π. Θράκης της Ν.Δ με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, βουλευτών και κομματικών στελεχών.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχε ως αντικείμενο αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της Θράκης και κυρίως τα μεγάλα αδιέξοδα που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, συμμετείχε η πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ κ. Μαίρη Τσιακίρογλου.

Ο υπουργός τόνισε η κ. Τσιακίρογλου, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ήταν σαφής ότι δεν θα συνεχισθεί, τουλάχιστον με την μορφή της επιδότησης, το 12%. Ίσως αντικατασταθεί με κάποιο άλλο μέτρο. Όμως η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για το θέμα είναι μια βαθιά ανάσα για τις επιχειρήσεις που ήταν ενταγμένες, και βρέθηκαν με την κατάργηση του μέτρου από τον τότε υπουργό κ. Σταθάκη, αντιμέτωπες με σωρεία προβλημάτων. Η διευθέτηση του θέματος άλλωστε, θυμίζει, ήταν πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών της περιοχής.

Ο υπουργός ήταν ενήμερος για τα αιτήματα και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων της Ξάνθης για τις επιχειρήσεις,  οι οποίες ακόμη δεν μπόρεσαν να βγουν από τα αδιέξοδα που προκάλεσε ο κορωνοϊός, υπογραμμίζει η πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται τις προτάσεις και κάποιες από αυτές μπορούν να υλοποιηθούν, επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας. Σε ότι αφορά τη λήψη μέτρων για την Π.Ε.Ξάνθης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό, η κ. Τσιακίρογλου σημείωσε ότι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται όταν θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των προτάσεων των τοπικών φορέων.

Όπως σημείωσε η κ. Τσιακίρογλου, ζητήθηκε από τον υπουργό να ληφθεί μέριμνα, ώστε ένα μέρος από το ποσό που θα λάβει από την Ε.Ε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού η χώρα μας, να διατεθεί για την ενεργειακή θωράκιση των επιχειρήσεων. Μακροπρόθεσμα οι ευεργετικές συνέπειες θα είναι σημαντικές για τις επιχειρήσεις , επισημαίνει και προσθέτει ότι ο υπουργός ήταν θετικός.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τη διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης. Οι επιχειρηματίες ζήτησαν να δεχθεί και να μελετήσει η επιτροπή τις προτάσεις των τοπικών φορέων. Μάλιστα η ΟΕΒΕΞ θα αποστείλει τις προτάσεις της, κοστολογημένα, προς την επιτροπή.

Ακούστε την κ. Μ.Τσιακίρογλου.

 

Τοπικά